ALERTĂ METEO Vreme rea în toată țara: intensificări ale vântului și precipitații. Unde va fi cod galben de viscol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis luni o informare meteo valabilă pentru întreg teritoriul țării, pentru precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului, de luni până joi seară. Un cod galben de viscol vizează Apusenii și Carpații Meridionali.

Meteorologii anunță viscol la munte Foto Shutterstock
Meteorologii anunță viscol la munte Foto Shutterstock

Astfel, potrivit informării emise de ANM, de luni,16 ianuarie, ora 17, până joi, 19 ianuarie, ora 20, îndeosebi în jumătatea de vest a țării va ploua, la munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri temporar va ninge. Cantitățile de precipitații acumulate vor depăși 20...25 l/mp, iar în Carpații Occidentali și Meridionali, pe arii restrânse, 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări la munte, iar din noaptea de marți spre miercuri (17/18 ianuarie) la altitudini mari în masivele sudice va sufla tare cu viteze de peste 100...110 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, cu rafale în general de 55...65 km/h, îndeosebi în vest și sud-est.

Cod galben de viscol la munte, până marți seară

Cod galben de intensificări ale vântului până marți seară Foto ANM
Cod galben de intensificări ale vântului până marți seară Foto ANM

ANM a mai emis și o avertizare cod galben de intensificări susținute ale vântului. Potrivit meteorologilor, în Carpații Meridionali și Occidentali și local în Banat, vântul va avea intensificări cu viteze de 60...80 km/h. La altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depăși 100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite