Jandarmerița prinsă cu droguri în geantă se disculpă: „Nu am nicio vină“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din purtătoare de cuvânt, purtătoare de stupefiante. O angajată a Jandarmeriei Române a fost prinsă de poliţie cu mai multe pliculeţe cu prafuri în geantă. Ar fi vorba despre cocaină, însă analizele de laborator vor arăta fără dubiu dacă sunt sau nu droguri, conform observatornews.ro

Colaj de poze cu jandarmerița suspectată de posesie de droguri
Andreea Bumbac, jandarmerița suspectată de posesie de droguri. Foto Observatornews

Tânăra a declarat că plicurile ar fi ale unei prietene. “Tot ceea ce s-a întâmplat, tot ceea ce pot să vă spun este că doar am fost omul nepotrivit, în momentul nepotrivit. Eu nu am absolut nicio vină. Nu erau ale mele”, a declarat ea.

După incident, fosta purtătoare de cuvânt şi-a luat concediu de odihnă şi este consiliată de un psiholog

După o noapte de club şi un after party până la 8 şi jumătate dimineaţa, jandarmeriţa a plecat acasă cu taxiul. O însoţea un prieten. După colţ, o așteptau colegii ei de la secţia 18. Suspecta - care a fost oprită în trafic și controlată de către autorități - a declarat că plicurile pe care le poseda și care ar fi susceptibile de substanțe interzise, nu îi aparțin.

Ministrul de interne, Cătălin Predoiu, reacționează la acest caz: “În acest moment bătălia cu drogurile pare a fi pierdută şi trebuie să o câştigăm.”

Declaraţia ministrului de interne arată o realitate cruntă. Cazul Andreei Bumbac este încă un exemplu de om în uniformă care trece de cealaltă parte a legii. Tânăra a absolvit Dreptul la Academia de poliţie, iar de un an era angajata jandarmeriei. Timp de 2 luni, în iulie-august 2023, a fost purtătoarea de cuvânt a brigăzii de intervenţii speciale. Structura care sprijină procurorii antimafia la descinderile din dosarele de trafic de persoane, arme şi, culmea, droguri.

Ministrul de Interne vrea o lege prin care, la admiterea în academie, poliţiştii să fie testaţi antidrog

Ministrul de Interne vrea o lege prin care la admiterea în academie, dar şi ulterior, la încadrarea în funcţie, poliţiştii să fie testaţi antidrog anual.

Andreea Bumbac face parte dintr-o familie în care uniforma e o tradiţie. Tatăl ei a fost şef de stat major, iar mama - angajată Mapn. Cazul tinerei jandarmeriţe nu este sigular în structurile de odine publică: în septembrie anul acesta un poliţist din Braşov a fost prins în flagrant în timp ce vindea droguri. Iar anul trecut, un poliţist de la Rutieră din Craiova a fost trimis în judecată pentru trafic de stupefiante.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite