Voiculescu nu ştie ce să mai facă pentru a-şi salva averea confiscată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După sentinţa de condamnare şi confiscarea a averii lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, nu mai puţin de trei contestaţii au fost depuse la instanţă pentru a întârzia executarea imobilelor. Două dintre ele au primit deja hotărâri, însă nu sunt definitive.

Grupul de firme Grivco, controlat de Dan Voiculescu (foto), a depus o Contestaţie la executare în cazul sechestrului dispus prin decizia definitivă dată în dosarul privind privatizarea Institutului pentru Cercetări Alimentare. Tribunalul a respins-o însă ieri şi pe aceasta, judecătorii considerând-o neîntemeiată. Soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Contestaţia analizată ieri a fost a treia depusă împotriva sechestrului dispus prin sentinţa de condamnare a lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani. Şi fiicele lui Dan Voiculescu, Corina şi Camelia, au depus pe 14 august la Tribunalul Bucureşti două contestaţii la executare pentru acoperirea prejudiciului de peste 60 de milioane de euro constatat de judecători în dosarul ICA. Una dintre ele a a fost respinsă, luni, de instanţă, iar cealaltă are termen de judecată în 29 august.

„Una din poziţiile noastre faţă de măsura sechestrului este aceea că bunurile trebuiau evaluate şi individualizate în teren, respectiv trebuiau luate taxele care grevează acest imobil şi trebuia ca aceste persoane să fie introduse în procedură, iar această procedură n-a fost urmată. Din punctul nostru de vedere, măsura sechestrului despre care discutăm astăzi este doar o notare în cartea funciară a existenţei acestui ordin de indisponibilizare, respectiv a sechestrului, şi nu antrenează alte consecinţe juridice”, a spus Maria Vasii, avocata lui Dan Voiculescu.

Pe 8 august, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, iar alte 11 persoane au primit pedepse de până la opt ani de închisoare. Instanţa a dispus confiscarea mai multor sume de bani, dar şi o serie de imobile apaţinând inculpaţilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena şi cel al grupului de firme Grivco.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Dosarul „ICA”. Dan Voiculescu a ajuns la Rahova după ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Sediile Antena 3 şi Grivco, confiscate

Dan Voiculescu (67 de ani) a ajuns la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare. De asemenea, şi ceilalţi condamnaţi la închisoare cu executare în dosarul „ICA” au fost duşi în arest. Curtea de Apel Bucureşti a dat, vineri, sentinţa definitivă în acest caz. Cu această ocazie, judecătorii au decis să-i confişte lui Dan Voiculescu mai multe terenuri, dar şi imobilul în care se află postul Antena 3.

Sentinţă definitivă în dosarul „ICA”. Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare

Omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare în dosarul „ICA” în care era acuzat de spălare de bani. Magistraţii au decis respingerea cererii de schimbare a încadrării juridice în cazul omului de afaceri.

Cine este Dan Voiculescu. Cum s-a împărţit între politică şi afaceri unul dintre cei mai bogaţi români

Dan Voiculescu, fondatorul Partidul Conservator (Partidul Umanist Român în 1992), este un personaj controversat, care şi-a împărţit activitatea între afaceri şi lumea politică. A fost ales senator în trei legislaturi, iar în 2013 a renunţat la viaţa politică dându-şi demisia din Parlament.

Averea familiei Voiculescu este de 120 de milioane de euro. Din declaraţia de avere: Dan Voiculescu, un pensionar cu un apartament, dar cu conturi grase

Averea familiei lui Dan Voiculescu, care a primit astăzi sentinţa în dosarul ICA, este estimată la 120 de milioane de euro şi ocupă locul 24 în clasamentul „Forbes 500 Miliardari“, publicat în toamna anului trecut. Potrivit declaraţiei de avere însă, Voiculescu este un fost senator, cu o pensie lunară de 2.700 de lei, dar cu sume importante în conturi.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite