Vlădescu: FMI a propus în mod constant ajustarea cheltuielilor salariale cu minimum 20%, majorarea TVA la 24% şi a cotei unice la 20%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În niciunul dintre din scenarii discutate cu Fondul Monetar Internaţional n-a fost exclusă reducerea imediată a salariilor cu 20%, a subliniat ministrul Finanţelor Sebastian Vlădescu, ca reacţie la afirmaţiile făcute de directorul general al FMI. Dominique Strauss-Kahn a declarat că FMI a propus Guvernului majorarea impozitelor, în special pentru cei mai bogaţi, însă autorităţile din România au luat decizia tăierii salariilor fu

Potrivit lui Vlădescu, FMI a propus în mod constant ajustarea cheltuielilor salariale cu minimum 20%, majorarea TVA la 24% şi a cotei unice la 20%, măsuri care ar fi afectat întreaga populaţie, afirmă ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu. El a subliniat că nu înţelege cum aceste impozite ar taxa mai mult doar persoanele bogate.

Mai citeşte şi:

Şeful FMI face praf Guvernul: "NU trebuie să aibă loc reduceri cu 25% ale salariilor. Impozitaţi-i pe bogaţi"
Şeful FMI: "Dacă toată lumea va 'strânge cureaua', atunci vom întrerupe creşterea în zona euro"

"Fondul Monetar Internaţional a considerat în mod constant că reducerea cheltuielilor salariale şi sociale este obligatorie pentru o corectă ajustare a deficitului bugetar. Pe parcursul discuţiilor, FMI a propus în mod constant ajustarea cheltuielilor salariale cu minimum 20%, majorarea TVA la 24% şi a cotei unice la 20%. În niciunul din scenariile analizate cu FMI nu a fost exclusă reducerea imediată a salariilor în sectorul bugetar cu minimum 20%. Îmi este greu să înţeleg în ce măsură creşterea TVA la 24% şi a cotei unice la 20% i-ar afecta doar pe cei bogaţi. Ar fi fost afectată întreaga populaţie a României, inclusiv persoanele care în anul 2009 au suportat primul val al reducerilor de venituri, generate de efectele crizei economice la nivelul sectorului privat", a spus Vlădescu, în replică la declaraţiile şefului FMI.

Sebastian Vlădescu a explicat că pe parcursul negocierilor desfăşurate în perioada 27 aprilie - 10 mai 2010, la Bucureşti, au fost analizate diverse scenarii de reducere a deficitului bugetar de la 9,1% la 6,5%, ulterior la 6,8%.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite