UPDATE Protest în Piaţa Universităţii. S-a cerut oprirea defrişărilor ilegale, dar s-a strigat şi „Jos Ponta!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
500 de protestatari s-au strâns în Piaţa Universităţii astăzi FOTO Vlad Epurescu
500 de protestatari s-au strâns în Piaţa Universităţii astăzi FOTO Vlad Epurescu

Aproximativ 400 de oameni au protestat în Piaţa Universităţii din Bucureşti faţă de defrişările ilegale. Aceştia au scandat şi împotriva premierului Victor Ponta şi au încercat să plece în marş spre Piaţa Victoriei.

UPDATE 20.23 - Claudiu Crăciun, unul dintre protestatarii de carieră, oferă o actualizare a situaţiei. Deşi în Piaţa Universităţii nu mai sunt proteste acum, mobilizarea jandarmilor a surprins protestatarii. Iată impresiile lui Claudiu Crăciun. În acelaşi timp, Alexandru Alexe şi Alex Cârstea, alţi activişti care au fost printre liderii vocali ai protestelor, sunt la secţie, unde vor primi amenzi. 

Craciun Instagram

UPDATE 19.51 - Potrivit unor utilizatori Facebook, care încă sunt prezenţi în piaţă, jandarmii au început să legitimeze lumea rămasă în piaţă, iar unii dintre aceştia au fost urcaţi în dubă. Jandarmii legitimează inclusiv jurnaliştii. 

[<a href="//storify.com/vladandriescu2/proteste-piata-universitatii" target="_blank">View the story "Proteste Piaţa Universităţii" on Storify</a>]


UPDATE 18.44 - Protestatarii au început deja să plece de la protest, care nu a reuşit să catalizeze o mulţime mai mare şi să meargă în marş spre Piaţa Victoriei. Atmosfera este deja una liniştită. 

La ora 17.00, protestatarii s-au strâns la Fântâna de la Universitate, organizaţi de către Comunitatea Uniţi Salvăm pe Facebook.

"Continuăm să ieşim în stradă. Cerem soluţii reale şi demisii, nu declaraţii populiste. Deocamdată nu s-a schimbat nimic. Dincolo de vorbe, despăduririle continuă ca şi până acum. 

Corupţii sau incompetenţii sunt la locul lor în institutiile de stat, impetrurbabili şi nederanjaţi, deşi sunt persoanele direct responsabile de situaţia gravă în care ne aflăm", scria pe pagina evenimentului.

Protestatarii sunt acum în spatele Facutăţii de Arhitectură, de unde vor să plece în marş spre Piaţa VIctoriei, pentru a protesta în faţa Guvernului. 

Jandarmii nu i-au lăsat nici pe carosabil, nici pe trotuar, dar au eliberat zona pentru a evita eventualele îmbrânceli. La ora 18.35, jandarmii le-au cerut protestatarilor să elibereze trotuarul, deoarece manifestaţia este ilegală şi nu a fost aurotizată în prealabil. 

protest piata universitatii defrisari epurescu

Înregistrare a protestului în urmă cu câteva momente

Your browser does not support iframes.

Protestatarii în spatele Facultăţii de Arhitectură din Bucureşti. 

proteste universitate defrisari vlad epurescu
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite