UPDATE Mihai Fifor: Este nevoie de o reformă sistemică la nivelul MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Fifor FOTO Inquam Photos/ George Calin
Mihai Fifor FOTO Inquam Photos/ George Calin

Ministrul interimar de Interne Mihai Fifor a declarat miercuri, la sediul instituţiei, că va lua măsuri dure, în urma crimelor de la Caracal, şi a dat asigurări că cei care sunt vinovaţi vor plăti.

UPDATE Mihai Fifor a anunţat că efectivele Poliţiei sunt deficitare şi că, dacă este nevoie, vor fi înfiinţate structuri noi. "Poliţia din rural trebuie întărită. Efectivele Poliţiei sunt deficitare, am solicitat date despre încadrarea în Poliţie. Voi avea astăzi o întâlnire şi cu sindicatele pentru că vrem ca deciziile pe care le luăm să fie foarte bine fundamentate. Am toată consideraţia pentru oamenii care îşi fac datoria în sistem", a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Mihai Fifor a mai spus că poliţiştii vor merge pe firul persoanelor dispărute din România şi până în 1990, dacă este nevoie.

"Sunt lucruri punctuale pe care le-am discutat. Vom merge pe firul persoanelor dispărute, dacă este nevoie, până în 1990, a propus domnul Cumpănaşu, astfel încât să vedem ce s-a întâmplat de-a lungul timpului. Am avut o discuţie şi cu doamna prim-ministru la Guvern în ora care a trecut, am mai punctat câteva lucruri. Doamna prim-ministru are câteva solicitări ferme pe care o să vi le comunice domnia sa în cursul zilei. O să intru în videoconferinţă cu şefii inspectoratelor de poliţie. La fiecare inspectorat, vom avea o analiză amănunţită. Concluzia este aceeaşi. Nu rămâne în sistem nimeni care nu înţelege să-şi facă datoria ca la carte”, a mai spus Fifor.

Alexandru Cumpănaşu, preşedinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României şi unchi al Alexandrei Măceşanu, a avut o întâlnire miercuri cu ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor anunţând că se va merge pe firul persoanelor persoanelor dispărute, dacă e nevoie, până în 1990.,

Ministrul Internelor, Mihai Fifor, anunţă măsuri dure în sistemul MAI după ce în spaţiul public au apărut îngregistrările 112 în care Alexandra nu doar că nu este ajutată de operatorii de la 112, dar este tratată cu răceală.

"Poliţia Română este o instituţie în care cetăţeanul trebuie să aibă încredere. Orice cetăţean trebuie să se simtă în siguranţă în România.

Cu siguranţă, da.Este nevoie de o reformă sistemică la nivelul MAI, coborând până la nivelul inspectoratelor. E nevoie ca oamenii să înţeleagă că aşa nu se mai poate. Am discutat cu Raed Arafat şi cu şefii de la IGSU. Nu vreau să se înţeleagă că dorim să facem schimbări cu orice preţ, dar o analiză trebuie să fie făcută şi trebuie luate măsuri", a declarat Mihai Fifor.

„Încă de la prima oră a dimineţii m-am întâlnit cu colegii din structurile de comandă din MAI, pentru că, aşa cum am spus şi ieri, îmi doresc să intrăm într-un amplu proces de analiză. (...) Un lucru este cert, astfel de situaţii cum este cel de la Caracal nu trebuie să se mai repete şi, prin urmare, împreună cu colegii vom avea un plan de măsuri extrem de abrupt care să poate să ducă în primul rând la prevenirea unor astfel de tragedii. (...) Vom avea o videoconferinţă cu şefii IPJ şi cu prefecţii. (...) Vă spun că toleranţa mea este zero în ceea ce priveşte modul în care înţeleg să-şi facă datoria colegii noştri. Nimeni nu va fi iertat, în momentul în care nu-şi îndeplineşte datoriile de serviciu, aşa cum trebuie şi cum ar fi trebuit s-o facă, iar cei care sunt vinovaţi în cazul de la Caracal, fără nici un fel de rezervă vor plăti, indiferent cine sunt aceste persoane.”, a mai spus Fifor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite