UPDATE Geoană, amendat cu 1.000 de lei pentru că refuză să depună mărturie în Justiţie în dosarul „Interagro”. Senatorul se apără: nu am primit citaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistraţii l-au amendat pe Geoană pentru că nu s-a prezentat la judecătorie FOTO Eduard Enea
Magistraţii l-au amendat pe Geoană pentru că nu s-a prezentat la judecătorie FOTO Eduard Enea

Senatorul PSD Mircea Geoană a fost amendat, miercuri, de Judecătoria Sectorului 1, cu 1.000 de lei după ce nu s-a prezentat pentru a da declaraţii ca martor în dosarul „Interagro” în care omul de afaceri Ioan Niculae a fost trimis în judecată pentru corupţie. Senatorul se apără susţinând că nu a primit nici o citaţie din partea magistraţilor.

UPDATE Mircea Geoană spune că nu s-a prezentat să dea declaraţii de martor, în dosarul în care Ioan Niculae a fost trimis în judecată pentru corupţie, deoarece nu a primit o citaţie în acest sens din partea Judecătoriei Sector 1. El a adăugat că dacă ar fi primit citaţia ar fi dat curs solicitării magistraţilor.

„În legătură cu datele apărute în presă, doresc să menţionez că nu am primit o citaţie din partea Judecătoriei Sector 1 pentru a mă prezenta în calitate de martor în procesul invocat. Dacă aş fi primit, aş fi dat curs acestei citaţii cu cele mai bune intenţii”, a menţionat Geoană.

De asemenea, el a precizat că aşteaptă în continuare o comunicare oficială din partea Judecătoriei.

„Aştept în continuare să primesc o comunicare oficială a instituţiilor statului şi vă asigur că, aşa cum am făcut întotdeauna cu bună-credinţă şi onestitate, voi respecta legea”, a mai spus senatorul.


De asemenea, la termenul de miercuri nu s-a prezentat nici deputatul Viorel Hrebenciuc, care trebuia audiat ca martor, însă avocatul său a justificat absenţa acestuia prin faptul că se afla la o şedinţă de plen în Camera Deputaţilor, potrivit Hotnews.

Instanţa i-a audiat ca martori, miercuri, pe cumnatul lui Mircea Geoana, Ionuţ Costea, precum şi pe martorii Camelia Nicu, Mariana Toncea, Iulică Ciocârlan şi Ion Tudor. Aceştia au declarat că nu ştiu nimic despre un contract încheiat între Interagro şi Insomar privind efectuarea unui studiu de piaţă pentru construirea de locuinţe în România.

Avocaţii lui Ioan Niculae, Alice Drăghici şi Dan Apostol, au cerut instanţei efectuarea unei expertize în cazul interceptărilor efectuate de Direcţia Naţională Anticorupţie, reclamând faptul că folosirea stenogramelor convorbirilor interceptate pe baza unor mandate de siguranţă este ilegală.

Judecătoria Sectorului 1 a rămas în pronunţare în legătură cu această cerere şi a stabilit un nou termen pentru data de 15 mai. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite