UPDATE FOTO Adrian Năstase a fost eliberat din Penitenciarul Jilava. Fostul premier a făcut o oprire la o clinică privată pentru un control medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Năstase a fost eliberat din penitenciar. Fostul premier s-a urcat în maşina cu care a venit fiul său. Completul care a judecat cererea de eliberare condiţionată a fostului premier Adrian Năstase a hotărât eliberarea acestuia. Doi judecători din cei trei ai completului au fost de acord ca fostul premier să iasă din închisoare.

UPDATE Potrivit unor surse RTV, Adrian Năstase nu va rămâne internat, în prima noapte de libertate după cele nouă luni petrecute după gratii, la clinica privată la care a făcut oprire imediat după ce a părăsit penitenciarul.

UPDATE Fostul premier Adrian Năstase s-a oprit, după ieşirea din penitenciar, la o clinică privată din Capitală, aflată în apropiere de Piaţa Victoriei.

UPDATE Două maşini din coloana în care Adrian Năstase merge spre casa din Zambaccian, respectiv ambulanţa privată şi un Mercedes de culoare neagră, s-au ciocnit uşor la puţin timp după plecarea de la Penitenciarul Jilava.

UPDATE 18.04 Fostul premier s-a urcat în maşina fiului său Andrei în ropote de aplauze. Întrebat de ziarişti dacă se va întoarce în politică, Năstase a promis că va răspunde acestei întrebări în câteva zile.

„Ne vedem în câteva zile şi o să vă spun. E o întrebare prea dificilă acum”, a spus fostul premier.

UPDATE Adrian Năstase a ieşit din Penitenciarul Jilava, după ce judecătorii au respins ca nefondat recursul procurorilor pentru respingerea cererii de eliberare condiţionată.

UPDATE Andrei Năstase, fiul fostului premier, a ajuns la Penitenciarul Jilava. 

UPDATE În faţa penienciarului Jilava se află mai mulţi simpatizanţi ai fostului premier. Unul dintre aceştia are o pancarte pe care scrie "Adrian Năstase, te iubim!".

UPDATE Judecătorii au respins ca nefondat recursul procurorilor anticorupţie pentru eliberarea condiţionată a fostului premier. Adrian Năstase va fi liber în această seară după opt luni şi jumătate de arest.

Şedinţa de judecată s-a încheiat. Adrian Năstase a fost dus înapoi în celula sa de la penitenciarul Jilava, unde va aştepta decizia instanţei privind eliberarea sa.

După terminarea procesului, susţinătorii şi prietenii fostului premier Adrian Năstase au scandat în favoarea fostului premier lozinci precum: „Libertate! Libertate!”, susţinând eliberarea acestuia.

În pledoaria susţinută astăzi de fostul premier Năstase, acesta a subliniat că relaţia dintre stat şi cetăţean trebuie să se bazeze pe chestiuni reale, criticând situaţia în care se află în acest moment peste 100 de persoane închise în Penitenciarul Jilava aşteptă motivarea recursului la eliberarea condiţionată.

Adrian Năstase s-a adresat procurorului anticorupţie explicându-i că reprezintă o instituţie şi invocă legi create de fostul premier. 

„Domnule procuror, reprezentaţi o instituţie pe care eu am creat-o şi aţi invocat legi pe care eu le-am propus”   Adrian Năstase     

Avocatul fostului premier Ion Cazacu a explicat, luni, în timpul şedinţei în care se judeca recursul pentru eliberarea condiţionată a lui Năstase că acesta a fost lector în mai multe programe din Penitenciar şi că unul dintre condamnaţi a învăţat să citească la îndemnul şi inspiraţia fostului premier.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite