Iliescu, despre revenirea lui Adrian Năstase în PSD: „De ce nu? Sigur“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fost întrebat, luni, de jurnalişti, dacă Adrian Năstase îşi poate regăsi un loc în PSD după ce va fi eliberat, el răspunzând: „De ce nu? Sigur“.


Întrebat dacă Năstase îşi poate regăsi acel loc în PSD în acest moment, respectiv la Congresul PSD, reluându-şi funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional, Iliescu a precizat: "Lăsaţi să se aşeze lucrurile şi funcţie de asta...".

El a arătat că nu doreşte, însă, să facă speculaţii referitoare la ceea ce se va întâmpla la Congresul PSD din aprilie.
Întrebat dacă revenirea lui Năstase în PSD se va face la acest Congres din aprilie, Iliescu a spus: "Poate, nu ştiu. De ce să facem speculaţii?".

În ceea ce priveşte oportunitatea revenirii lui Năstase în PSD, Iliescu a arătat că social-democraţii vor judeca aşa cum trebuie, având în vedere calităţile lui Năstase.

"E un om cu merite pe care nimeni nu le poate contesta şi cu calităţi deosebite. Nu-s mulţi politicieni în această ţară care să aibă pregătirea, orizontul, experienţa unui om ca Năstase. Vor judeca fiecare aşa cum trebuie", a spus Iliescu.

Postul de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD va rămâne neocupat până când Adrian Năstase va decide dacă doreşte să îşi reia această funcţie sau să renunţe la această calitate, a declarat în 1 martie liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Adrian Năstase a fost adus, luni dimineaţă, de la Penitenciarul Jilava la Tribunalul Bucureşti, care urmează să ia o decizie definitivă privind cererea acestuia de eliberare condiţionată după executarea unei treimi din pedeapsa de doi ani de închisoare primită în dosarul "Trofeul calităţii".
Deocamdată, şedinţa a fost suspendată, la cererea procurorului DNA.

În 12 februarie, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea lui Năstase de eliberare din penitenciar înainte de termen, decizia fiind contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
În 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Adrian Năstase este încarcerat din 26 iunie 2012.

În 5 decembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca zilele petrecute de fostul premier în Spitalul Floreasca, în urma tentativei de sinucidere, să fie scăzute din condamnare. Instanţa a dispus atunci să fie scăzută perioada din 20 până în 26 iunie 2012.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite