UPDATE Foştii magistraţi Ciprian Nastasiu şi Sofica Dumitraşcu, audiaţi în dosarul în care medicul Mohamad Yassin este arestat preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian Nastasiu, fostul procuror al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), şi fosta judecătoare Sofica Dumitraşcu au fost chemaţi, marţi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiaţi în dosarul în dosarul în care medicul Mohamad Yassin este arestat preventiv pentru fapte de corupţie. Cei doi au explicat la ieşirea de la audieri că au fost citaţi în calitate de martori.

UPDATE Medicul Mohamad Yassin va fi cercetat în continuare în arest. Asta după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins contestaţia acestuia împotriva deciziei prin care a fost trimis în spatele gratiilor. 

Decizia este definitivă.

UPDATE La ieşirea din sediul DNA, judecătoarea Sofica Dumitraşcu a precizat că a fost audiată în calitate de martor în dosarul în care medicul Mohamad Yassin este cercetat pentru corupţie, fiind întrebată de anchetatori dacă s-au făcut intervenţii asupra sa pentru ca Omar Hayssam să fie eliberat.

Aceasta a declarat că nu i-a cunoscut vreodată pe Yassin sau Hayssam şi cu atât mai mult nu a avut nicio legătură cu aceştia.

La rândul său, procurorul Ciprian Nastasiu a spus la plecare că a fost audiat ca martor în cazul medicului Mohamad Yassin, că a fost întrebat în legătură cu Hayssam şi că tot ce a fost de declarat a declarat într-un interviu amplu dat cu mai mult timp în urmă şi într-o carte publicată.

Nastasiu şi Dumitraşcu, care sunt în prezent avocaţi, au dat explicaţii în dosarul în care medicul Mohamad Yassin a fost arestat preventiv, fiind cercetat pentru că ar fi cerut aproximativ două milioane de euro pentru a interveni în obţinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu închisoarea a lui Omar Hayssam, informează Mediafax.

Ciprian Nastasiu este magistratul care, în 2006, a cerut instanţei eliberarea lui Omar Hayssam, motivând faptul că sirianul este grav bolnav. Solicitarea a fost admisă de Sofica Dumitraşcu, judecător la acel moment. La scurt timp după ce a fost eliberat, Hayssam a fugit din ţară.

În acelaşi dosar, anchetatorii l-au audiat, luni, şi pe Ovidiu Ohanesian, care a afirmat că procurorii DNA au vrut să afle care sunt cercurile relaţionale ale doctorului Mohamad Yassin.

Ovidiu Ohanesian, unul dintre jurnaliştii răpiţi în Irak, a fost chemat, luni, la DNA în calitate de martor, pentru a da o declaraţie în cazul medicului sirian Mohamad Yassin. El a adăugat că prezentul dosar este unul "fabricat", motivul fiind acela de a se crea pârghii pentru redeschiderea dosarului armelor în care, susţine el, ar fi implicaţi membri ai familiei fostului preşedinte.

Mohamad Yassin a fost arestat, în 4 aprilie, fiind acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi cerut aproximativ două milioane de euro pentru a interveni în obţinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu închisoarea a lui Omar Hayssam. Alături de el a fost arestat şi Tahli Fadel, acuzat de complicitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite