UPDATE Dosare penale la Agricultură. În vizorul procurorilor anticorupţie: doi şefi ADS, preşedintele Agrostar şi alte şase persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţiile au loc în urma unei anchete privind fapte de corupţie Foto Adevarul
Percheziţiile au loc în urma unei anchete privind fapte de corupţie Foto Adevarul

Acuzaţii de corupţie în Ministerul Agriculturii. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au început vineri seara urmărirea penală faţă de doi şefi din Agenţia Domeniilor Statului, dar şi faţă de preşedintele Agrostar şi alte şase persoane.

UPDATE Şeful Direcţiei strategie, managementul datelor şi activităţilor din ADS, Vincenţiu Relu Lucian Cuc, preşedintele Agrostar, Ştefan Niculae, şi alte şase persoane, între care o alta cu funcţie de conducere din ADS, sunt urmărite penal pentru fapte de corupţie, infomează DNA.

Procurorii îi acuză pe Relu Vicenţiu Lucian Cuc de instigare la abuz în serviciu în formă continuată şi pe Ştefan Niculae de complicitate la şantaj.

De asemenea anchetatorii au decis începerea urmăririi penale şi pentru Cristian Ilie Sandu, Dragoş Ştefăniţă Gheorghiu, Florin Ioan Toader, Alexandru Bolla şi Bogdan Rădulescu, pentru asociere în vedere săvârşirii unei infracţiuni de şantaj, respectiv, complicitate la şantaj.

Totodată, DNA a dispus începerea urmăriri penale şi pe numele unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul ADS.

UPDATE: Mai mulţi angajaţi ai ministerului sunt audiaţi de procurorii DNA.

UPDATE Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a precizat, în cursul acestei seri, că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ridicat o serie de documente din mai multe birouri ale Ministerului Agriculturii.

De asemenea, Constantin a arătat că acţiunea procurorilor vine ca urmare a două sesizări din partea unei angajate a Agenţiei Domeniilor Statului, prin care reclamă nereguli privind achiziţii de servicii de mentenaţă la aparatura Xerox şi folosirea cotei de carburant pentru două autoturisme care nu se mai afla în uz.

Totodată, ministrul a ţinut să precizeze că niciun angajat nu a fost citat de anchetatori, „nici ca învinuit şi nici ca martor”.

Mai mult, Daniel Constantin a adăugat că „niciun angajat din Ministerul Agriculturi nu este acuzat de ceva”. 

Tot vineri, ministrul a declarat că l-a demis pe preşedintele ADS, pentru probleme manageriale găsite la un control, decizie pe care i-a comunicat-o încă din septembrie, dar care a fost pusă în aplicare abia cum, întrucât acesta a fost în concediu medical.

Decizia a venit după ce Corpul de control al Ministerului Agriculturii a identificat probleme manageriale, astfel că, în 23 septembrie, a luat decizia de a-l demite pe Dan Lucian Ştefan Mogoş.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au loc în cadrul unei anchete care vizează fapte de corupţie.

De asemenea, sursele citate au precizat că documentele ridicate fac obiectul unui dosar nou deschis de procurori.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite