UPDATE Dolj: Poliţist anchetat pe motiv că ar fi agresat doi bătrâni. El a fost retrogradat din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politist

Poliţia Judeţeană Dolj a declanşat o anchetă în cazului şefului de post din localitatea Ţuglui, după ce doi bătrâni, o femeie şi un bărbat, ar fi fost agresaţi de agent, având nevoie de îngrijiri medicale. În urma incidentului, agentul Florentin Stîrcu a fost retrogradat din funcţie, el fiind cercetat de procurorii de la Parchetul Tribunalului Dolj.

UPDATE 4.57: Agentul Florentin Stîrcu a solicitat, sâmbătă, eliberarea din funcţia de şef de post, urmând să fie numit într-o funcţie inferioară, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Dolj.

De asemenea, el este cercetat de procurorii de la Parchetul Tribunalului Dolj.

„În funcţie de rezultatul cercetărilor făcute de Parchetul Tribunalului Dolj, procurorii urmează să se pronunţe în legătură cu săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă de către agentul de poliţie“, se arată în comunicat.

Potrivit poliţiştilor, incidentul a avut loc vineri după-amiază în localitatea Podari, unde şeful de post din Ţuglui se afla într-o razie.La un moment dat, poliţistul a oprit un tânăr care conducea un moped fără să aibă permis de conducere şi i-a întocmit proces-verbal. Apoi l-a rugat pe un bătrân de 75 de ani să semneze ca martor.

Cum bătrânul ar fi  refuzat să semneze, poliţistul ar fi încercat să-l imobilizeze şi i-ar fi rupt mâna când a încercat să-i pună braţele la spate.

Mai mult, bărbatul spune că o femeie de 73 de ani i-ar fi sărit în ajutor, iar poliţistul ar fi împins-o, aceasta căzând şi lovindu-se cu capul de o piatră.

Ulterior, cei doi bătrâni au mers la spital pentru îngrijiri medicale, însă nu au avut nevoie de internare.

Ei nu au depus deocamdată plângere împotriva poliţistului, însă bărbatul a spus că îşi va scoate un certificat medico-legal şi apoi va face reclamaţie.

Inspectoratul de Poliţie al judeţului Dolj a declanşat o anchetă în acest caz.

„În această dimineaţa (n.r. - sâmbătă) comanda Inspectoratului a declanşat o anchetă în acest caz pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul“,  a declarat Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite