Un șofer român de TIR a intrat cu viteză într-o coloană de 15 maşini. 19 persoane au fost rănite. „Am găsit o scenă groaznică“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un şofer de TIR român, în vârstă de 35 de ani, a provocat un accident extrem de grav în Croaţia, la Novi Varoš, după ce a intrat cu viteză într-o coloană de 15 maşini, în apropierea punctului de trecere a frontierei Stara Gradiška. Au fost rănite 19 persoane, dintre care patru sunt în stare gravă.

Potrivit jurnaliştilor croaţi, accidentul s-a produs sâmbătă, în jurul orei 16.31, iar informaţii neoficiale spun că românul s-ar fi aflat sub influența drogurilor.

Ei spun că TIR-ul condus de şoferul român a fost văzut, mai întâi, cum a trecut în viteză, fără să oprescă, pe lângă staţia de taxare Okučani. Apoi şoferul a virat la stânga, îndreptându-se spre punctul de trecere a frontierei Stara Gradiška. A lovit o maşină, dar, din nou, nu s-a oprit şi, câţiva kilometri mai departe, pur şi simplu a măturat cu TIR-ul 15 maşini care aşteptau în coloană să treacă graniţa.

Au fost rănite 19 persoane, dintre care patru sunt în stare foarte gravă. Salvatorii ajunşi la faţa locului au descris o imagine de coşmar.

„Ajunși la fața locului, am găsit o scenă groaznică, multe mașini distruse și oameni răniți. Toată lumea era în stare de șoc. Am început mai întâi cu salvarea copiilor, apoi a celor care au fost răniți mai grav și încarcerați în mașini”, a declarat Milan Vučković, şeful protecţiei civile.

„Copiii dormeau în mașini, dezbrăcați, desculți. Crucea Roșie a asigurat cazare pe timpul nopții, așa că, din fericire, toată lumea a fost îngrijită”, a transmis și Slavica Konjević Pernar, directorul adjunct al spitalului Nova Gradiška.

Potrivit jurnaliștilor croați, toți răniții au fost transportați la spitalul din Novigrad.

Tot la spital a ajuns şi şoferul român, ocazie cu care a fost testat cu etilotestul şi cu drugtestul. Potrivit unor surse neoficiale pe care le citează jurnaliştii croaţi, el sar fi condus sub influenţa drogurilor. Duminică seară, românul a fost reţinut şi predat inspectorului de poliție din Slavonski Brod.

Luni, însoţit de poliţişti şi cu cătuşe la mâini, el a fost dus în fața judecătorului de la Tribunalul Județean din Slavonski Brod, care va decide cu privire la arestarea sau eliberarea sa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite