Un camion a intrat într-un baraj de poliție, în Spania. 6 oameni au murit și 3 sunt răniți

0
Publicat:

Șase oameni, printre care doi membri al Gărzii Civile, au murit marți, în apropiere de Sevilla, după ce un camion a intrat într-un baraj de poliție, a anunţat guvernul regiunii Andaluzia, care a vorbit despre un accident.

Camionul a intrat în mașina Gărzii Civile FOTO: X
Camionul a intrat în mașina Gărzii Civile FOTO: X

Alţi trei membri ai Gărzii Civile au fost răniţi şi în prezent sunt spitalizaţi, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Potrivit media spaniole, forţele de ordine efectuau un control rutier de rutină, pe un tronson de autostradă în apropiere de localitatea Los Palacios, în cadrul luptei contra traficului de droguri, când au fost lovite în plin de camion. Şoferul, care a fost reţinut de poliţie, a fost testat negativ la alcool şi stupefiante, precizează aceleaşi surse.

”Foarte întristat de acest tragic accident rutier”, a scris pe reţeaua X preşedintele regiunii Andaluzia, Juanma Moreno.

Camionul implicat în accident FOTO: X
Camionul implicat în accident FOTO: X

Într-un mesaj pe aceeaşi platformă, şeful guvernului spaniol, Pedro Sanchez, le-a transmis ”întreaga sa afecţiune şi solidaritate familiilor persoanelor decedate”, urându-le ”însănătoşire grabnică răniţilor”. Acest accident survine la o lună după moartea altor doi membri ai Gărzii Civile, a căror ambarcaţiune a fost lovită, se pare intenţionat, de o şalupă a traficanţilor de droguri în timpul unei urmăriri în portul Barbate, provincia Cadiz, tot în Andaluzia.

În Golful Cadiz au loc cu regularitate capturi de droguri de către agenţii vamali şi Garda Civilă. Spania este una din principalele rute de import de droguri în Europa, iar Andaluzia, din cauza proximităţii sale cu Maroc pentru producţia de răşină de canabis, una din porţile principale de intrare a stupefiantelor pe teritoriul său.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite