Un nou pelerinaj religios în Bucureşti, pe timp de pandemie. Peste 2000 de oameni stau la coadă la moaştele Sfântului Mina VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape două mii de oameni stau la rând, miercuri, la moaştele Sfântului Mina, de la biserica cu acelaşi nume din sectorul 3 al Capitalei. Coada se întinde pe mai multe străduţe din jurul bisericii.

Peste 2000 de credincioşii care doresc să se închine la moaştele Sfântului Mare Mucenic Mina au venit miercuri, la biserica cu acelaşi nume din Bucureşti. Coada se întinde pe zeci de metri

La faţa locului sunt prezenţi şi zeci de jandarmi, care, periodic, le recomandă pelerinilor să respecte regulile de protecţie sanitară în context pandemic. Deocamdată nu au avut loc incidente. 

Sfântul Mare Mucenic Mina este sărbătorit de credincioşii ortodocşi în fiecare an pe 11 noiembrie, fiind protectorul casei şi al celor păgubiţi. Pelerinii care merg să se roage la sfintele sale moaşte rostesc o rugăciune specială şi, se spune, primesc ajutorul dorit. Moaştele sfântului au fost aduse aici începând cu anul 1864 de la Muntele Athos.

Vezi mai jos imagini video cu mulţimea de oameni:

De altfel, sâmbătă, 9 noiembrie, de sărbătoarea Sfântului Nectarie, cu două zile înainte de hram, la Mănăstirea Radu-Vodă din Bucureşti, a fost organizat un alt pelerinaj. Atunci, credincioşii au venit să se închine la racla cu moaştele Sf. Ierarh Nectarie.

Iar pe 24 octombrie a  avut loc Pelerinajul la moaştele Sf. Dimitrie, tot în Capitală. Iar potrivit mesajului transmis atunci de prim-ministrului Ludovic Orban, recomandările pentru acel pelerinaj au vizat evitarea oricăror deplasări nenecesare, evitarea oricărei zone aglomerate, evitarea interacţiunii cu orice persoană de aproape, purtarea măştii în permanenţă şi respectarea normelor de igienă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite