Un nou deces în urma incendiului de la Institutul „Matei Balş”. Bilanţul morţilor a ajuns la 24

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Mediafax / Andreea Alexandru
Imagine: Mediafax / Andreea Alexandru

Autorităţile au înregistrat un nou deces în rândul pacienţilor evacuaţi din pavilionul V al Institutului „Matei Balş” după mai bine de o lună de la incendiu. Este vorba de un bărbat în vârstă de 60 de ani, transferat după incendiu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov şi decedat pe 2 martie. Bilanţul tragediei ajunge astfel la 24 de decese.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au solicitat efectuarea unei necropsii pentru a stabili cauza morţii şi eventuala legătură între incendiu şi decesul pacientului, spun sursele citate de Gândul.ro.

Incendiul de la Institutul „Matei Balş” a izbucnit pe data de 29 ianurie, în jurul orei 5 dimineaţa, la parterul unităţii spitaliceşti care tratează bolnavii infectaţi cu virusul COVID-19.  Focul a cuprins patru saloane în care erau internaţi pacienţi cu forme COVID medii şi severe, ţinuţi pe masă de oxigen. Trei bolnavi au decedat carbonizaţi, iar cea de-a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat.

Incendiul de la „Matei Balş” este a doua tragedie care se produce într-un spital din România în interval de câteva luni, după incendiul din noiembrie care a mistuit secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, acolo unde au murit 10 oameni.

De asemenea, un alt incendiu a avut loc şi pe 2 ianuarie 2021, la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, din Neamţ. Două cadre medicale şi doi pacienţi s-au intoxicat cu fum.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite