Un medic anestezist român s-a sinucis în Franţa. Colegii specialistului sunt revoltaţi: „Era epuizată şi obosită”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Personalul medical de la spitalul din oraşul Châteauroux (Franţa) este încă în stare de şoc după ce, duminică seara, un medic anestezist de origine română s-a sinucis. Femeia şi-ar fi administrat, intravenos, o doză de substanţe mortale, chiar în incinta spitalului, fără a lăsa niciun bilet prin care să justifice gestul său. Plecase în Franţa pentru a strânge bani să-şi crească băieţelul de 6 ani.

„Suntem o mică familie aici. Petrecem atâtea ore împreună. Uneori stam aici mai mult decât acasă. În plus, colega noastră care s-a sinucis tocmai terminase o săptămână de 78 de ore”, spun medicii de la Châteauroux, citaţi de publicaţia Nouvelle Republique. 

Şapte dintre colegii medicului român sunt furioşi pe declaraţiile ministrului francez al Sănătăţii, Marisol Touraine, pe marginea aceste tragedii: „Nu poate fi lăsat să spună că nu din cauza activităţii sale la spital s-a întâmplat acest lucru şi că era pur şi simplu o femeie din România căreia i se făcuse dor de ţară! Ea se numea Simona şi era ca şi noi, de origine străină, dar ca şi noi, epuizată şi obosită”, explică aceştia.

„Ministrul ştie că ea tocmai terminase o săptămână de 78 de ore de muncă? Ştie că ne lipseau, înainte de această dramă, doi anestezişti? Ştie că suntem cu toţii extenuaţi? Exercităm o profesie dificilă şi exigentă. Simona era o profesionistă excelentă. Se dedica muncii, în detrimentul soţului şi fiului ei de 6 ani“, susţin revoltaţi colegii româncei, citaţi de aceeaşi publicaţie.

Tânăra era apropiată de două colege, şi ele mame, care împărtăşeau aceleaşi trăiri.

„Noi nu vedem suficient timp pentru copiii noştri. Am împărtăşit toate trei aceleaşi sentimente. Eu sunt cea care a descoperit-o duminică dimineaţa, ţinând garda mea. Din acel moment, imaginea ei mă bântuie”, a precizat una dintre colegele femeii.

Simona, în vârstă de 37 de ani, avea un băieţel de 6 ani şi un soţ care urma să înceapă luni o formare pentru a lucra pe ambulanţă. 

Tânăra, care este din Timişoara, urmează să fie îngropată în România, în zilele următoare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite