Un cutremur de 3,6 pe Richter s-a produs luni în judeţul Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter s-a produs luni, la ora 17.38, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 100 de kilometri.

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), cele mai apropiate oraşe de epicentrul seismului sunt Mărăşeşti (36 de kilometri), Focşani (37 de kilometri), Adjud (43 de kilometri), Covasna (45 de kilometri) şi Oneşti (46 de kilometri).

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter s-a produs pe 22 noiembrie, la 21.14, şi a fost resimţit destul de puternic şi în Capitală, dar şi în mai multe judeţe din ţară. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 39 de kilometri şi este cel mai puternic produs în România din anul 2014. Cu toate astea, în Bucureşti nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale, însă unii oameni au fost foarte speriaţi şi au ieşit din locuinţe.

Bucureştenii au ieşit în stradă

De teama unei replici şi mai puternice, sute de locuitori ai Capitalei au ieşit din clădirile în care locuiesc şi au preferat să stea ore în şir fie în maşinile persoanle, fie în plină stradă. Cei mai speriaţi au fost bucureştenii care locuiesc în Centrul Vechi al Capitalei, acolo sunt majoritatea clădirilor sunt încadrate într-o clasă de risc seismic. Potrivit ultimei hărţi a clădirilor care se află în pericol în cazul unui cutremur, în Bucureşti sunt în acest moment peste 750 de imobile clasate ca fiind în pericol în timpul unui seism. Dintre acestea, 186 de clădiri sunt considerate pericol public. 

În ce stare se află clădirile din Bucureşti acum?

În cazul unui cutremur, cea mai nesigură zonă din Bucureşti este sectorul 1, iar cele mai puţine clădiri aflate în pericol se află în sectorul 6. Asta reiese din lista actualizată publicată recent de Primăria Generală a Capitalei, privind imobilele aflate în clasele I, II, III şi IV de risc seismic, dar şi cele clasificate drept „pericol public“.

Cutremur de 5,7 grade Richter în Vrancea

Seismul de sâmbătă seară, din Vrancea, a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 39 kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), care a reactualizat parametrii cutremurului.

FOTO VIDEO Cutremurul de sâmbătă seara a produs nu numai panică, ci şi pagube în Focşani

Seismul a avut loc la ora 21.14 şi a avut 5,7 grade pe scara Richter. Oamenii s-au speriat şi au ieşit în stradă, iar în supermarketul Carrefour sute de produse au căzut de pe rafturi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite