Tren deraiat de pe linie. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Trei persoane au avut nevoie de îngrijire medicală. CFR a trimis un alt tren care să preia pasagerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un accident feroviar s-a produs pe ruta ruta Craiova-București, în zona Drăgăneşti-Vedea, după ce două din cele trei vagoane ale unui tren au deraiat.

Salvatorii au acţionat la faţa locului, sursă foto ISU Teleorman
Salvatorii au acţionat la faţa locului, sursă foto ISU Teleorman

UPDATE, ora 18,25

Trenul 9006 - REGIO, cu trei garnituri, a ajuns la fața locului pentru preluarea pasagerilor.

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat.

UPDATE, ora 18.15

Potrivit ultimelor informaţii, trei persoane au avut nevoie de acordarea primului ajutor calificat. Este vorba despre două femei care au suferit atacuri de panică, dar care ulterior au refuzat transportul  la spital, şi o femeie, conștientă și  cooperantă, cu dureri la spate, care a primit primul ajutor calificat și a fost transportată la UPU Alexandria de către un echipaj SMURD.

UPDATE, ora 18

CFR Călători a emis un comunicat în care precizează că în urma accidentului produs la intrarea în staţia Atârnaţi cei aproximativ 200 de pasageri sunt în siguranţă şi urmează să fie preluaţi de un alt tren şi duşi la destinaţie.

“CFR Călători informează că astăzi 11 iunie a.c, în jurul  orei  16.30, două vagoane  aflate în compunerea  trenului  IR 1596 Craiova – București Nord au deraiat la intrarea în stația Atârnați.

Cei aproximativ 200 de pasageri sunt în siguranță, urmând a – și continua călătoria spre destinația finală.

La fața locului se deplasează reprezentanții autorităților care vor ancheta și stabili cu exactitate cauzele producerii acestui incident, precum și echipele de specialiști care vor interveni pentru eliberarea gabaritului.

Circulația în zona afectată se va desfășura pe celălalt fir de circulație conform dispozițiilor administratorului de infrastructură CNCF CFR SA, urmând ca pasagerii trenului IR 1596 să fie preluați de trenul R 9006 Roșiori Nord–București Basarab.

CFR a trimis un alt tren care să preia pasagerii, sursă foto ISU Teleorman
CFR a trimis un alt tren care să preia pasagerii, sursă foto ISU Teleorman

Pasagerii care au bilete la trenul afectat  şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport  sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Tarife în țară.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru incident şi le mulţumeşte  pentru înţelegere”, a precizat compania feroviară.

UPDATE 17.45

Pentru transportul pasagerilor, forțele de la fața locului au fost suplimentate cu alte două microbuze de la ISU Teleorman.

tren deraiat 02, foto ISU Teleorman jpg

UPDATE 17.40

Pentru preluarea pasagerilor din tren se suplimentează forțele cu trei microbuze de 16 locuri (două din cadrul ISU Olt şi unul din cadrul ISU Argeş). 

Ştirea iniţială

Potrivit primelor informaţii, vagoanele nu sunt răsturnate şi apelul la 112 a fost făcut chiar de o persoană aflată în tren, care a afirmat că există mai multe victime. Autorităţile nu au confirmat momentan informaţiile, dar, având în vedere numărul mare de pasageri, la nivelul județului Teleorman a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Spre locul accidentului au plecat o mașină de stingere, un echipaj de descarcerare, nouă ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple și două ambulanțe SAJ.

Misiunea este în desfăşurare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite