Trei membri CNA cer demisia sau izolarea Laurei Georgescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), printre care şi Narcisa Iorga, cer demisia preşedintei CNA, Laura Georgescu, ca urmare a înregistrărilor apărute în presă şi a atitudinii acesteia. Mai mult, aceştia precizează că au deschis o listă în care se pot trece toţi cei care le susţin demersul.

Într-un comunicat emis miercuri de trei membri ai CNA, respectiv Narcisa Iorga, Florin Gabrea şi Valentin Alexandru Jucanu, este cerută demisia Laurei Georgescu, întrucât există o lege care împiedică demiterea sa. 

„Consiliul este reprezentat de o persoană decredibilizată, care aduce prejudicii majore instituţiei, în urma difuzării înregistrărilor, ce o fac, din punct de vedere moral, incompatibilă pe Laura Georgescu cu funcţia de preşedinte al CNA. Nu-şi dă demisia, nu poate fi demisă. Preferă să invoce lipsa cvorumului pe baza unor concedii intempestive, în chiar zilele obişnuite de şedinţe, considerând că astfel se aplanează scandalul în care ea este implicată. Instituţia trebuie să funcţioneze, întrucât sunt în aşteptare solicitări de prelungire/modificare de licenţe audiovizuale care ies din termen şi care pot provoca întreruperea emisiei unor posturi.”, se arată în comunicatul emis de cele trei persoane.

Potrivit documentului citat, senatorul Georgică Severin a declarat că există o lege potrivit căreia Laura Georgescu nu poate fi demisă, ci ea trebuie să renunţe la funcţia pe care o ocupă.

„Noi nu o putem demite. Există o lege care are la bază o directivă europeană, aşa că noi nu putem demite niciun membru CNA. Dacă aceste înregistrări sunt valabile, şi cred că sunt valabile, soluţia logică e ca persoana să-şi dea demisia. Dacă n-o face, colegii ei pot face în aşa fel încât să o izoleze, în aşa fel încât să nu mai conteze”, a spus Severin.

De asemenea, deputatul Georgică Ştirbu a făcut un apel la politicieni şi la mass-media pentru a se crea o presiune asupra şefei CNA, iar aceasta să îşi dea demisia.

„Fac apel către toţi cei care au un cuvânt de spus în domeniul mass-media — fie că sunt oameni politici, directori de instituţii media, jurnalişti, personalităţi culturale, lideri ai societăţii civile — să creeze o presiune mediatică considerabilă pentru ca Laura Georgescu să-şi dea demisia cât mai repede cu putinţă”, a precizat Ştirbu.

Potrivit regulamentului de Organizare şi Funcţionare al CNA, „şedinţele Consiliului sunt conduse de preşedinte sau vicepreşedinte”. În conformitate cu această prevedere, cei trei membri ai CNA le propun colegilor din Consiliul ca şedinţele să fie conduse de către vicepreşedintele CNA, iar Laura Georgescu să nu mai participe la nicio şedinţă publică a Consiliului.

„Deciziile CNA se iau cu şase voturi în prezenţa a opt membri. Aşadar, CNA poate funcţiona în absenţa Laurei Georgescu din corpul membrilor membrilor care iau decizii. Dacă Laura Georgescu insistă să ia parte la şedinţele în care CNA adoptă decizii de reglementare şi control, noi ne vom retrage. Ne vom găsi în următoarea situaţie: ori Laura Georgescu se retrage din corpul decizional, ori semnatarii acestui comunicat ne vom retrage”, se arată în încheierea comunicatului.  

Georgescu, audiată în Parlament

Laura Georgescu, care a fost audiată miercuri în Parlament, a declarat  că înregistrările care o incriminează nu sunt integrale.

Anumite cuvinte sunt scoase din context şi shimbate. Nu am purtat o astfel de discuţie cu preşedintele de Comisiei de Cultură din Senat. Una este să înregistrezi o şedinţă publică, alta este să înregistrezi pe cineva într-un birou. Cine a dat aceste înregistrări, să le dea integral, cu interlocutor cu tot”, a spus Laura Georgescu, la finalul şedinţei.

Întrebată despre laptopurile de care vorbea în filmare, Laura Georgescu a răspuns: „S-a pus problema dacă există vreo variantă din bugetul instituţiei să facem o achiziţie“.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Noi înregistrări cu şefa CNA: „Îmi vine să iau fierăstrăul să-ţi tai bucăţi din corp care îţi atârnă“

Noi înregistrări în care şefa Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, foloseşte un limbaj neadecvat au fost făcute publice. Aceasta îşi ameninţă interlocutorul şi îi spune că îi vine să îi taie membre.

Şefa CNA, Laura Georgescu, audiată în Parlament: Sunt cuvinte scoase din context şi schimbate

Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), susţine că înregistrările care o incriminează nu sunt integrale. Realitatea TV a prezentat luni seară o înregistrare în care Laura Georgescu recunoaşte că favorizează anumite posturi de televiziune, folosind un limbaj neadecvat în concordanţă cu funcţia pe care o deţine.

Înregistrări în care şefa CNA, Laura Georgescu, recunoaşte favorizarea unui post de televiziune

Realitatea TV a prezentat luni seară o înregistrare audio în care preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, recunoaşte că favorizează anumite posturi de televiziune.

Scandalul din jurul şefei CNA continuă. Narcisa Iorga: „Laura Georgescu, dă-ţi demisia!

Narcisa Iorga, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, a publicat pe blogul său o scrisoare deschisă către Laura Georgescu, preşedinta CNA, căreia îi cere demisia. „Ai vorbit unor copii despre ”crăpat creierii pe pereţi”, l-ai întrebat pe un altul ”de ce e supraponderal” şi ”de ce mănâncă în halul ăsta”. Mai poţi ridica privirea din pământ?“. Laura Georgescu va fi audiata la Comisia de cultura din Camera Deputatilor.

România TV, despre scandalul cu preşedintele CNA: „Am fost campionii amenzilor în 2013“

După ce Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, a recunoscut, într-o înregistrare făcută publică de realitatea.net, că a favorizat România TV, televiziunea se apără susţinând că „nu este sub «acoperirea» CNA, ci sub protecţia legii audiovizualului“, fiind „campionii amenzilor în 2013“ .

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite