Traficul de droguri din Europa aduce venituri  de 24 de miliarde de euro pe an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au descoperit 620 de noi substanţe din categoria drogurilor sintetice
Poliţiştii au descoperit 620 de noi substanţe din categoria drogurilor sintetice

Traficanţii de droguri din Europa au încasări anuale de cel puţin 24 de miliarde de euro, conform datelor Europol, pe piaţa de profil poliţiştii antidrog descoperind, în ultimii cinci ani, 620 de substanţe noi  din categoria stupefiantelor sintetice.

Tot mai des este întâlnit fentanilul, un narcotic cu opiaceu de cel puţin 100 de ori mai puternic decât morfina.  De fapt la această oră vorbim de 24 de variante ale acestui drog disponibile  şi pe  Darknet.

Directorul executiv adjunct al Europol, Wil van Gemert, a declarat că piaţa drogurilor “rămâne cea mai mare piaţă penală din UE. Mai multe grupuri de crimă organizată sunt active în producţia, traficul şi distribuţia de droguri ilicite decât orice alt fenomen. Mai mult, pieţele de droguri sunt din ce în ce mai diversificate şi globalizate şi intercorectează din ce în ce mai mult cu alte pieţe şi activităţi penale. Acestea din urmă includ, deşi nu în mod sistematic, terorismul. Din fericire, în ultimii ani, cooperarea dintre autorităţile de aplicare a legii pentru combaterea criminalităţii grave şi organizate, fie că este vorba despre droguri sau orice alt domeniu al criminalităţii, se îmbunătăţeşte şi oferă motive bune pentru a elimina grupurile şi reţelele de crimă organizată ".

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite