Topul celor mai fiabile maşini. Ce loc ocupă Dacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modelele Dacia au picat testul de fiabilitate al TUV
Modelele Dacia au picat testul de fiabilitate al TUV

TUV din Germania, instituţie similară Registrului Auto Român, a prezentat, şi în acest an, topul celor mai fiabile maşini şi clasamentul celor mai puţin fiabile. Clasamentul se face în funcţie de rata defecţiunilor grave raportate la 100 de maşini din fiecare model în parte.

Potrivit documentului, cea mai fiabila maşină la categoria 0-3 ani vechime este Mercedes-Benz GLC. Pe poziţia secunda urmează un alt model al constructorului de la Stuttgart, SLC/SLK, la egalitate cu Porsche 911.

Apoi, la categoria 0-5 ani, cel mai fiabil model auto a ieşit Porsche 911. Podiumul a fost completat de Opel Mokka şi Audi TT. Mai mult, Porsche 911 se afla în fruntea topului şi la categoriile 0-7 ani, 0-9 ani şi 0-11 ani vechime.

Dacă la preţ Dacia bate aproape tot pe piaţa europeană, fiabilitatea modelelor contructorului de la Mioveni, cel puţin în primii trei ani, reprezintă o mare problema. Astfel, Dacia Logan ocupa ultimul loc în topul celor mai fiabile maşini în primii trei ani de viaţă, fiind urmata de Dacia Duster şi Citroen Berlingo. Mai mult, Dacia Logan ocupa ultimul loc şi în topul celor mai fiabile maşini în perioada 0-11 ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite