TNT, morfină și gloanțe, găsite la Vama Siret. Suspecții, trei bărbați îmbrăcați în haine militare

0
Publicat:

Elemente de muniție și substanțe dopante cu grad de mare risc au fost descoperite la intrarea în România de inspectorii vamali de la Frontiera Siret. Cei care încercau să le introducă în țară sunt trei bărbați în haine militare, cu pașapoarte emise în Spania.

Vama Siret
Vama Siret

Într-un microbuz care intra în România, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret au descoperit ascuns, printre altele, trinitrotoluen (TNT), material folosit la fabricarea bombelor inscripționat cu caractere slavone.

Materialele erau ascunse în autobuz. FOTO Autoritatea Vamală Română
Materialele erau ascunse în autobuz. FOTO Autoritatea Vamală Română

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret - Direcţia Regională Vamală Iaşi, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, aflat pe sensul de intrare în ţară, au identificat următoarele bunuri ascunse, în vederea sustragerii acestora de la vămuire: o bucată calup de formă paralelipipedică din material solid, cu o parte lipsă, suspicionată a fi TNT, cu inscripţie în limba slavonă, cu orificiu circular în zona mediană, fără mijloace de iniţiere, cu dimensiunile 10/5/5,5 cm; o bucată cutie cu 3 fiole cu substanţă lichidă cu inscripţia morfină, soluţie injectabilă, 10 mg/ml, de 1 ml; o bucată cartuş letal calibru 5,45/39 mm - pentru pistolul mitralieră AK74”, precizează un comunicat emis de Autoritatea Vamală Română

Materialele au fost depistate la Vama Siret. FOTO Autoritatea Vamală Română
Materialele au fost depistate la Vama Siret. FOTO Autoritatea Vamală Română

Indivizii aveau pașapoarte emise în Spania

Elementele periculoase au fost descoperite la trei persoane îmbrăcate în haine militare, care aveau pașapoarte emise în Spania.

Bunurile au fost predate organelor de cercetare pentru continuarea cercetărilor. 

Materialele au fost confiscate. FOTO Autoritatea Vamală Română
Materialele au fost confiscate. FOTO Autoritatea Vamală Română

Amintim că în perioada iulie – noiembrie 2021, poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au documentat activitatea infracţională a unei persoane juridice, cu sediul în Ungaria, care, prin intermediul unui site web, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării şi diferite tipuri de muniţie aferente acestora, fără a respecta condiţiile de procurare, prevăzute de Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor.

În 2019, un tânăr de 20 de ani a fost cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată după ce a fost prins cu o armă de vânătoare deţinută ilegal.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite