Teodor Meleşcanu, audiat la DNA într-un dosar de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Meleşcanu nu este pentru prima oară în faţa procurorilor DNA FOTO Inquam Photos / George Calin
Teodor Meleşcanu nu este pentru prima oară în faţa procurorilor DNA FOTO Inquam Photos / George Calin

Fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu s-a prezentat, joi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde este audiat într-un dosar de corupţie.

Nu este pentru prima oară când Teodor Meleşcanu este citat la DNA, potrivit Agerpres.

El a mai dat detalii la începutul acestui an într-un dosar se fac cercetări cu în legătură cu modul în care poziţia Guvernului România, prin agentul guvernamental la CEDO, a fost modificată într-un proces deschis în urmă cu mai mulţi ani de Liviu Dragnea, împotriva statului român, un proces în care acesta reclamă că i s-au încălcat drepturile fundamentale în dosarul în care a fost condamnat pentru prima oară la închisoare cu suspendare, cel legat de fraudaurea referendumului pentru demiterea preşedintelui României din anul 2012.

Suspiciunile sunt legate de modul în care a fost schimbată poziţia guvernului României în acel dosar, după ce agenul guvernamental al României a fost schimbat în 2018 de un guvern compus din membri ai PSD. În perioada respectivă, Teodor Meleşcanu era ministru de Externe şi, practic, în subordinea sa directă funcţionează agentul guvernamental al CEDO care, conform reglementărilor, trebuie să obţină un acord al Executivului înainte de a formula aceste poziţii către CEDO.

-Şitire în curs de actualizare-

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite