Tată de ocazie pentru un bebeluş abandonat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brăileanul Valeriu Robitu a avut o surpriză de proporţii ieri dimineaţă, la ora 7.00, când a deschis uşa apartamentului. Pe preşul de la intrare se afla un nou născut înfăşurat într-un prosop gros pe care scria cu pixul numele „Mario". Copilul nu plângea, dovadă că fusese hrănit înainte de a fi abandonat.

„A fost o surpriză! Nu în fiecare zi ieşi din casă şi găseşti la un copil la uşă. Nu ştiu nimic mai mult. Am anunţat imediat şi asta este tot", ne-a spus Valeriu Robitu, bărbatul făcut vineri dimineaţă „părinte de ocazie", şi el tată al unui copil de câţiva anişori. Potrivit medicului pediatru Mariana Păun, de la Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean, copilul este un băieţel de 3,900 kg, are doar câteva zile şi a fost născut într-o Maternitate.

EXCLUSIV: Se caută mamă pentru bebeluşul lăsat pe preş în faţa unui apartament din Brăila

„Este curat, foarte bine îngrijit şi a fost trecut deja pe alimentaţie artificială. Copilaşul este născut de cel puţin 48 de ore", a precizat, ieri, medicul.
Poliţiştii şi reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului încearcă acum să o identifice pe mama bebeluşului şi să stabilească împrejurările care au făcut-o pe femeie să-şi părăsească nou-născutul într-un asemenea mod. La începutul săptămânii viitoare, micuţul va fi plasat în regim de urgenţă la un asistent maternal profesionist.

Exclusiv: Bebeluş de două zile abandonat pe preşul de la uşa unui brăilean/ Vezi aici cine l-a salvat pe băieţelul „Mario"

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite