Tánczos Barna anunţă semnarea a zece proiecte care urmăresc conservarea ecosistemelor, atenuarea schimbărilor climatice şi a reducerea efectelor dăunătoare ale activităţii umane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, anunţă, joi seară, semnarea a zece proiecte, în valoare totală de peste 19 milioane de lei, care urmăresc conservarea ecosistemelor, atenuarea schimbărilor climatice şi a reducerea efectelor dăunătoare ale activităţii umane.

”Astăzi am semnat 10 proiecte care urmăresc conservarea ecosistemelor, atenuarea schimbărilor climatice şi a reducerea efectelor dăunătoare ale activităţii umane, proiecte finanţate din ”fonduri norvegiene”. Toate acestea cu participarea mai multor universităţi, instituţii de stat şi UAT-uri”, a anunţat, joi seară, ministrul Mediului. 

Acesta a precizat că prin aceste proiecte vor fi refăcute 45 de turbării, fiind conservate ecosistemele şi biodiversitatea. 

”De asemenea, se vor pregăti planuri de adaptare la schimbările climatice. Succesul acestor proiecte depinde de noi, şi de echipele care au acceptat această provocare. Rezultatele proiectelor a căror implementare începe de astăzi vor conduce la reducerea sau la prevenirea eliberării dioxidului de carbon şi a metanului în atmosferă, dar şi la implementarea planurilor de adaptare la schimbările climatice în UAT-le participante”, a mai transmis ministrul. 

Potrivit acestuia, valoarea totală a proiectelor care au fost aprobate astăzi este de peste 19 milioane de lei (peste 3,8 mil. Euro).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite