Tănăr mort în urma intervenției polițiștilor. Ce spun procurorii

0
Publicat:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București anchetează cazul unui bărbat, care a decedat în urma rănilor provocate în cadrul unei intervenții a polițiștilor. Potrivit anchetatorilor, din imaginile de pe camerele de supraveghere reiese că bărbatul avea un comportament haotic și autoagresiv. 

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

„La data de 18.09.2023, în jurul orei 03.19, polițiștii Secției 17 Poliție au fost sesizați prin apel SNUAU 112 cu privire la faptul că pe o stradă din mun. București, sector 5, se afla un bărbat dezbrăcat, care țipa și se manifesta agresiv. (...) La vederea polițiștilor, bărbatul a început să fugă pe stradă, fiind urmărit și somat să se oprească. La un moment dat, bărbatul s-a oprit și s-a apropiat de polițiști, ignorând solicitările de a păstra distanța, împingându-se în aceștia. În acest context, polițiștii au folosit mijloacele din dotare, respectiv spray iritant-lacrimogen și baston. Bărbatul s-a îndepărtat de cei doi polițiști și a căzut pe spate, lovindu-se de asfalt, după care s-a ridicat, s-a mai deplasat câțiva metri și a căzut din nou, lovindu-se cu capul de sol, fiind imobilizat în cele din urmă de polițiști”, arată un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

„Conform fișei de constatări preliminare emise de Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” în urma efectuării autopsiei, moartea a fost violentă, cauzată deedemul cerebral masiv cu hemoragii cerebrale secundare, consecința unui traumatismcranio-cerebral cu hemoragie meningo-cerebrală. Leziunile traumatice meningocerebrale s-au putut produce prin lovire de corp/plan dur, pot data din 18.09.2023 și aulegătură de cauzalitate directă și necondiționată cu decesul”, mai arată sursa citată.

„Pentru stabilirea situației de fapt expuse mai sus, procurorii au avut în vederedeclarațiile polițiștilor care au intervenit la fața locului, declarațiile altor martori oculari, precum și imaginile suprinse de camerele de supraveghere, în care se observă comportamentul haotic și autoagresiv al bărbatului anterior intervenției polițiștilor. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Muncipiului București – Serviciul Omoruri”, a mai transmis sursa citată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite