Surse: Fostul director de la Institutul Cantacuzino, pus sub urmărire penală. Iordăchel: „Mi se pare ciudat să mi se pună aşa ceva în cârcă, nu eram acolo!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Iordăchel, fostul şef de la Institutul Cantacuzino FOTO Adevărul
Radu Iordăchel, fostul şef de la Institutul Cantacuzino FOTO Adevărul

Fostul director de la Institutul Cantacuzino, Radu Iordăchel, a fost pus sub urmărire penală de procurorii de la Parchetul General, potrivit unor surse judiciare. În acest dosar s-a început urmărirea penală şi faţă de alte persoane, au subliniat aceleaşi surse.

Reacţia fostului director de la Institutul Cantacuzino nu a întârziat să apară. „Nu aş putea să fiu urmărit penal, în condiţiile în care producţia de vaccin antigripal s-a făcut când eu nu eram acolo. Am revenit la Institutul Cantacuzino la sfârşitul lunii februarie”, a declarat, pentru adevarul.ro, Radu Iordăchel.

Acesta susţine că în august 2013, când încă se afla la cârma institutului, producţia de vaccin nu începuse.

„Să fiu eu acuzat în condiţiile în care alţii au coordonat institutul în perioada respectivă nu mi se pare normal. N-am nimic de ascuns, am făcut tot ce am putut pentru institut, doar că am fost dat la o parte. Totuşi, să mi se pună aşa ceva în cârcă mi se pare ciudat”, a completat Iordăchel.

Datoriile acumulate şi sistarea producţiei de vaccin, pe lista procurorilor

Oficiali din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au declarat marţi că a fost începută urmărirea penală în cazul lui Radu Iordăchel, fără a preciza care sunt faptele de care acesta este acuzat.Potrivit unor surse judiciare, ancheta în acest caz vizează fapte de abuz în serviciu, în legătură cu datoriile acumultate de institut şi sistarea producţiei de vaccin antigripal.

Radu Iordăchel a demisionat, în 2 octombrie, de la conducerea Institutului Cantacuzino, după ce Guvernul a aprobat trecerea instituţiei din coordonarea Ministerului Sănătăţii la Ministerul Educaţiei şi în urma protestelor angajaţilor, care au cerut schimbarea acestuia din funcţie. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, declara atunci că datoriile institutului la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală sunt în jur de 11 milioane de lei.

Pe 31 martie, procurorii Parchetului General au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu aspecte vizând producerea vaccinului gripal, pentru sezonul 2013-2014, la Institutul Cantacuzino.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite