Spaniol urmărit internaţional după ce a evadat dintr-o puşcărie iberică în 2016, prins de poliţiştii bistriţeni. Pentru ce a fost condamnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean spaniol, care era urmărit internaţional, după ce a fost condamnat la peste 9 ani de închisoare pentru comiterea a 2 tâlhării săvârşite cu ameninţări, a fost depistat, sâmbătă, pe teritoriul României, de poliţiştii din Bistriţa Năsăud.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, care a evadat, în anul 2016, dintr-o închisoare din Spania a fost depistat, sâmbătă, 31 octombrie, în localitatea Sărata, de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa – Năsăud, potrivit Poliţiei Române.

„Pe numele celui în cauză, autorităţile judiciare din Spania au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind condamnat la 9 ani, 6 luni şi 15 zile de închisoare pentru comiterea a 2 tâlhării săvârşite cu ameninţări, prin utilizarea unui obiect periculos, tăinuire şi trafic de substanţe narcotice care nu provoacă daune grave sănătăţii.

În mai 2016, bărbatul a evadat, rămânându-i de executat o pedeapsă de 3 ani, 2 luni şi 17 zile de închisoare,.” conform sursei citate. 

Potrivit acestora, pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Astfel, la data de 31 octombrie 2020, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia o ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, iar, ulterior, la data de 1 noiembrie, a fost prezentat Curţii de Apel Cluj, care a dispus arestarea sa, pentru 30 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite