Solomon Wigler, fost consilier al lui Sorin Oprescu, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Solomon Wigler, fost consilier al lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, a fost condamnat astazi de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti la patru ani închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, după ce a primit aproximativ 200.000 euro mită de la administratorul unei firme. Instanţa a menţinut sentinţa similară dată de Tribunalul Bucureşti.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea de la Solomon Wigler a sumei de 154.000 euro, fiind menţinut sechestrul asigurător asupra unui imobil din sectorul 1 al Capitalei, două spaţii comerciale din sectorul 3, un apartament şi două autoturisme BMW X3 şi Audi Q5.

Ancheta DNA

Potrivit procurorilor, în perioada mai-iunie 2012 - mai 2015, Solomon Wigler, în calitate de consilier personal al primarului general al Capitalei, a pretins, în mai multe rânduri, 230.000 de euro şi a primit, în mai multe tranşe, 179.000 de euro de la un o persoană (martor denunţător în cauză), promiţând că va interveni la funcţionari din aparatul administrativ al edilului şi la consilieri din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pentru iniţierea şi votarea unor proiecte de hotărâre care vizau aprobarea unor planuri urbanistice zonale (PUZ) necesare edificării a trei supermarketuri în Bucureşti şi acceptarea unei donaţii de către Primăria Capitalei.

După primirea celor 179.000 de euro, în patru tranşe, respectiv înainte şi după votarea hotărârilor respective, Solomon Wigler a fost prins în flagrant, în 3 iunie 2015, în timp ce primea alţi 25.000 de euro, din diferenţa de 51.000 de euro de la suma pretinsă.
Procurorii DNA au arătat, în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a lui Solomon Wigler, că acesta a fost înregistrat audio-video în timp ce solicita sau primea mită în biroul său de la etajul 14 al Primăriei Capitalei, el spunându-i la un moment dat unui om de afaceri: "Tu le-ai adus ceva? Tu ai adus ceva bani sau ceva?".
   

Condamnat în al doilea dosar

Solomon Wigler, fostul consilier al lui Sorin Oprescu, a fost condamnat la începtul acestui an, de Tribunalul Bucureşti, la un an şi patru luni de închisoare, în dosarul în care este acuzat că a luat 25.000 de euro ca să obţină eliberarea unei autorizaţii de construire a unui sens giratoriu pentru două supermarketuri.
Solomon Wigler a primit o pedeapsă de un an şi patru luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, iar judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care l-a condamnat a dispus şi confiscarea de la acesta a sumei de 25.000 de euro şi a menţinut sechestrul asigurător pus de procurori pe bunuri ale accestuia.
Decizia poate fi contestată de Solomon Wigler şi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care va da o decizie definitivă în această cauză.
Solomon Wigler a fost arestat preventiv în 4 iunie 2015, dar în 9 noiembie, Tribunalul Bucureşti a decis să fie plasat în arest la domiciliu, măsura fiind prelungită ulterior.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite