Sirianul Omar Hayssam, acuzat de terorism, audiat la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omar Hayssam, audiat în dosarul IPRS Băneasa
Omar Hayssam, audiat în dosarul IPRS Băneasa

Omul de afaceri sirian Omar Hayssam a fost adus vineri la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat de procurori, în dosarul privind privatizarea IPRS Băneasa.

DNA face cercetări în acest dosar în legătură cu faptul că, în cadrul procedurii de privatizare a acestui agent economic, au fost depuse mai multe înscrisuri false referitoare la experienţa şi capacitatea financiară a unei firme (reprezentată de Omar Hayssam), acte necesare pentru a participa la privatizarea IPRS Băneasa, potrivit Agerpres.

Omar Hayssam a fost condamnat de instanţele din România în mai multe dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor români în Irak în aprilie –mai 2005, 16 ani de închisoare în dosarul "Volvo Truck", 3 ani de închisoare în dosarul "Foresta Nehoiu", 2 ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

În noiembrie 2015, sirianul Omar Hayssam a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 23 de ani şi patru luni închisoare în dosarul "Manhattan", în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea unor infracţiuni economice. 

În 2006 a fugit din România, fiind adus înapoi în ţară în anul 2013.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite