Semnele de circulaţie, în vizorul Consiliului Concurenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea de concurenţă a extins ancheta privind licitaţiile organizate de Compania de Drumuri pentru achiziţia produselor de semnalizare rutieră, suspectând încă o companie că ar fi participat la licitaţii folosind practici anticoncurenţiale.

„Consiliul Concurenţei a extins investigaţia pe piaţa produselor de semnalizare rutieră şi a efectuat o inspecţie la sediul companiei Girod Semnalizare Rutieră SRL”, a informat luni autoritatea.

Ancheta privind licitaţiile organizate de CNADNR (în prezent CNAIR) penttru achiziţia produselor de semnalizare rutieră a fost declanşată în 2017, Consiliul Concurenţei suspectând posibile înţelegeri pe piaţa comercializării produselor de semnalizare şi siguranţa rutieră. Licitaţiile publice au fost organizate în perioada 2014 – 2016.

În 2017, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediul companiilor Vesta Investment SRL, Helvespid SRL, Loial Impex SRL, IPA SA şi Dual Man SRL, companii suspecte că ar fi participat la 3 proceduri de achiziţie publică fie prin constituirea unor asocieri de companii (consorţii) în vederea depunerii unei oferte comune, fie prin participarea cu oferte individuale, fără a se concura între ele, în vederea câştigării contractelor de furnizare, în condiţii mai slabe de competitivitate şi calitate.

„Pe parcursul derulării investigaţiei, autoritatea de concurenţă a obţinut indicii referitoare la faptul că practica anticoncurenţială investigată ar putea viza mai multe proceduri de achiziţie publică, inclusiv pentru serviciile de marcaje rutiere şi chiar proceduri de achiziţie privată a mijloacelor de semnalizare rutieră, precum şi la posibila implicare a companiei Girod Semnalizare Rutieră SRL în practica anticoncurenţială investigată”, a precizat autoritatea.

Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite