Șeful Statului Major al Apărării, noi detalii despre drona rusească prăbușită în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a afirmat joi seară că rămășițe dintr-o dronă rusească au fost descoperite pe teritoriul țării noastre marți, la ora 17.21, conform Antena 3. Cu toate acestea, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a recunoscut existența acestora miercuri.

Generalul Daniel Petrescu
Drona ar fi zburat la mică altitudine. Foto: Inquam Photos/ George Calin (Arhivă)

Generalul Daniel Petrescu a mai precizat că a aflat de drona prăbușită la Plauru-Ceatalchioi de marți după orele prânzului, la scurtă vreme după ce președintele Klaus Iohannis a susținut că niciun astfel de aparat de zbor fără pilot nu ar fi căzut pe teritoriul național. 

De asemenea, șeful Statului Major al Apărării a mai spus că până în acest moment nu există probe cu privire la o explozie. Fiind întrebat ce ar fi provocat arderea arborilor din zona unde au fost descoperite rămășițele dronei, Petrescu a spus: „Este posibil, în cădere, combustibilul care se găsea în aceste elemente de drone să fi produs un incendiu. Nu ştim, încă investigăm".   

În plus, acesta a mai afirmat că spionii militari ar fi efectuat primele investigații, iar de marți „au început să scotocească” militarii din Forțele Navale. În aceeași ordine de idei, generalul Daniel Petrescu a ținut să precizeze că, potrivit datelor, Moscova nu are de gând să atace România. 

Totodată, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vorbit în Parlamentul European despre bucățile de dronă găsite pe teritoriul României: „Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat din partea Rusiei, şi aşteptăm rezultatul investigaţiei aflate în desfăşurare", a spus Stoltenberg în faţa eurodeputaţilor. 

Unele surse susțin că drona rusească prăbușită în România nu ar fi explodat, ci ar fi luat numai foc, deoarece nu avea încărcătură explozivă. Mai mult decât atât, aparatul de zbor este posibil să fi fost utilizat pentru misiuni de supraveghere-recunoaștere.

După primele cercetări, ar rezulta că drona a zburat la mică altitudine, iar din această cauză nu a apărut pe radare.   

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite