Şeful Antidrog din DIICOT este de acord cu practica de a renunţa la urmărirea penală pentru deţinere de droguri uşoare în vederea consumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Şeful interimar al Secţiei pentru combaterea traficului de droguri din DIICOT a declarat la Consiliul Superior al Magistraturii că este de acord cu practica procurorilor de a renunţa la urmărirea penală pentru deţinere de droguri uşoare în vederea consumului.

Concret, Bogdan Felician Voicu, a fost audiat de secţia pentru procurori a CSM pentru titularizarea pe post, el fiind propus de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru postul de şef al Secţiei Antidrog din DIICOT. 

Potrivit procurorului, citat de g4media, numai anul trecut, procurorii DIICOT au dat soluţii de renunţare la urmărirea penală (RUP) în peste 1900 de dosare de deţinere de droguri uşoare în vederea consumului. 

După intervenţia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, care a solicitat clarificări, procurorul Voicu a precizat că nu este pentru dezincriminarea deţinerii de droguri uşoare în vederea consumului, ci doar pentru soluţionarea acestui tip de dosare cu decizii de renunţare la urmărirea penală. El a precizat şi că de la anchetarea unor simpli consumatori, procurorii au ajuns la prinderea unei întregi reţele de traficanţi.

„Legea ne obligă să investigăm atât infracţiuni de deţinere de droguri în vederea consumului propriu, cât şi de efectuare de orice altă operaţiune de traficare a unor astfel de substanţe. Repet, de la un simplu dosar, şi nu o dată s-a întâmplat chestia asta, cu mijloace specifice de investigaţie şi cu cheltuieli relativ minime, de la un dosar relativ simplu de deţinere de droguri în vederea consumului propriu a fost devoalată şi trasă la răspundere penală o adevărată grupare implicată, organizată”, a declarat procurorul Bogdan Voicu, şeful Antidrog din DIICOT.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite