Sechestru asigurator pe averea patronilor Clubului Colectiv. Procurorii au extins urmărirea penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au decis astăzi să pună sechestru asigurator pe averea celor trei patroni ai Clubului Colectiv, în dosarul în care sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Update Cei trei asociaţi ai clubului Colectiv - Paul Gancea, George Anastasescu şi Costin Mincu - au fost aduşi astăzi la sediul Parchetului General, unde procurorii i-au anunţat că a fost pus sechestru pe averea lor, în dosarul în care sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.
Cei trei au fost anunţaţi că a fost extinsă urmărirea penală împotriva lor, fiind acum acuzaţi de uciderea din culpă a 60 de persoane. Anchetatorii au dispus efectuarea unor expertize în dosar, iar cei trei îşi pot desemna experţi parte în cadrul anchetei.

Aproape o lună de arest

Cei trei acţionari şi administratori ai Clubului Colectiv - Paul Gancea, George Anastasescu şi Costin Mincu - au fost aduşi marţi dimineaţa la sediul Parchetului General, pentru a fi audiaţi în dosarul în care sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Paul Gancea, George Anastasescu şi Costin Mincu se află în arest preventiv din 3 noiembrie.

În urmă cu trei săptămâni, patronii clubului au fost arestaţi preventiv şi acuzaţi pentru moartea a 27 de persoane. Din păcate, între timp, bilanţul celor care au decedat în tragedia din clubul bucureştean a ajuns la 60. Aşadar, patronii ar fi responsabili pentru moartea a 60 de persoane, iar pasul firesc pe care îl fac procurorii este să îi aducă la Parchetul General şi să le aducă la cunoştinţă că au extins acuzaţiile. De asemenea,  la Poliţie au fost depuse peste 160 de plângeri şi pentru vătămare corporală.

Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, acuzaţi de ucidere din culpă în cazul incendiului de la Colectiv, sunt cercetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Alin Anastasescu Paul Gancea si Costin Mincu - patronii clubului Colectiv FOTO Eduard Enea

image

Acuzaţiile procurorilor

Într-un comunicat de luni seară al PICCJ se arată că "incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club"

Mai multe ştiri despre tragedia de la Colectiv 

Weekend negru pentru victimele din Colectiv. Cine sunt cele 60 de persoane care au murit în urma incendiului

Cum s-a mobilizat Diaspora pentru a-i ajuta pe răniţii din Colectiv, în timp ce rudele încă aşteaptă ajutorul promis de Guvern

Tragedia Colectiv. Câţi răniţi mai sunt internaţi în spitalele din ţară şi din străinătate

Adrian Despot, noi declaraţii despre tragedia din Colectiv: „A fost ceva îngrozitor. Afară era un câmp de luptă“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite