Weekend negru pentru victimele din Colectiv. Cine sunt cele 60 de persoane care au murit în urma incendiului
0Numărul victimelor din Colectiv a ajuns la 60. Incendiul din Colectiv este, alături de accidentul aviatic de la Baloteşti, cea mai mare tragedie din România de la Revoluţie încoace.
Bilanţ trist în cazul tragediei din Colectiv: duminică dimineaţă, numărul morţilor a ajuns la 60. Asta după ce într-un spital din Viena (Austria) s-a mai stins din viaţă un tânăr de doar 19 ani. Alexandru Hogea era din Sinaia, dar se afla la Bucureşti pentru că urma cursurile Facultăţii de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Politehnice din Bucureşti. După incendiul din Clubul Colectiv, tânărul a fost internat la Spitalul Universitar cu arsuri pe apoape 60 la sută din suprafaţa corpului. Pe 7 noimebrie a fost transferat la spitalul austriac, însă părinţilor li s-a spus că acesta fusese transferat la un spital din Bruxelles. Ei au fost nevoiţi să ia un alt avion de la Bruxelles spre Austria pentru a fi alături de fiul lor.
Fan înrăit al trupei Goobye to Gravity
Decesul lui Alexandru vine după ce cu numai 24 de ore înainte s-a stins din viaţă un alt tânăr, Mihai Alexandru Iancu, în vârstă de 22 de ani. Absolvise Academia de Studii Economice (ASE), era pasionat de muzică şi cânta la chitară. După incendiul din Colectiv, Mihai a fost internat în stare critică la Spitalul "Sf. Ioan" din Capitală. Cu o zi înainte să moară, tatăl lui postase pe pagina de Facebook a fiului său, un mesaj de încurajare. "Acum, în noaptea asta, prietenul vostru Alex are nevoie de gândurile voastre bune şi de rugăciunile voastre. Dumnezeu să îl ajute!". Alexandru Iancu era fan Goodbye to Gravity. Dovadă stau postările de pe Facebook. Într-o postare pe de 29 octombrie, tânărul îşi chema prietenii la concertul trupei din clubul Colectiv.
Weekend negru
Vineri a murit şi Andreea Ştefan, o tânără de 28 de ani din Râmnicu Vâlcea, care se afla internată la o clinică din Germania. Tânăra fusese internată iniţial la Spitalul "Sf. Ioan" din Capitală, în stare critică, cu arsuri pe jumătate din suprafaţa corpului. În Germania, medicii au operat-o pe 12 noiembrie pentru a-i pune grefe de piele, însă organismul Andreei a cedat vineri după ce s-a luptat trei săptămâni de zile pentru viaţă.
Andreea Ştefan absolvise Facultatea de Administraţie Publică a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), locuia în Bucureşti şi din anul 2012 lucra la departamentul de Resurse Umane de la Accenture România, potrivit informaţiilor de pe profilul său de Facebook. De asemenea, tot conform profilului de Facebook, tânăra era iubitoare de pisici, dovadă fiind numeroasele postări cu feline, dintre care unele îi aparţineau.
Medicii care au îngrijit victimele din Colectiv vor fi plătiţi suplimentar
Premierul Dacian Cioloş a anunţat că medicii care s-au îngrijit de victimele din Colectiv vor fi plătitţi suplimentari pentru efortul şi dedicaţia lor. De asemenea, el a mai spus că vor fi acoperite şi costurile pentru spitalizarea pacienţilor transferaţi în străinătate şi pentru aparţinătorii acestora. „Mi se pare normal să îi recompensăm, aşa cum se cuvine şi cum prevede legea, dar şi să acoperim costurile deplasării în anumite spitale din Uniunea Europeană sau din afara Uniunii Europene pentru cei care au solicitat acest lucru, pentru ei şi pentru aparţinătorii lor”, a spus Cioloş.
Bilanţul tragediei de la Baloteşti: 60 de victime
Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la acelaşi număr de victime ca cel din tragedia de la Baloteşti, când un avion Tarom s-a prăbuşit la câteva minute după decolare. Tragedia din 1995 a fost cel mai grav accident aviatic din istoria aeronautică a României. Pe 31 martie 1995, zborul TAROM 371 Bucureşti-Bruxelles s-a prăbuşit lângă o cale ferată din comuna Baloteşti, 60 de persoane pierzându-şi viaţa. La locul tragediei, anchetatorii au descoperit o imagine greu de descris, zeci de calote umane, bucăţi de mâini, de picioare, resturi de oase, fiare arse şi victime carbonizate aproape în întregime pe scaune, având centurile puse. Fostul comandant al postului de radar Baloteşti, Dumitru Chiriac, a descris locul accidentului ca "un cimitir fumegând". Abia la 19 ani după accidentul aviatic de la Baloteşti a fost publicat şi raportul final privind tragedia. Experţii de la Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile au ţinut să precizeze că raportul stabileşte cauzele care au condus la producerea tragediei, nu vinovaţii. Motivele prăbuşirii aeronavei, potrivit raportului, au fost tracţiunea asimetrică, posibila incapacitate a pilotului comandant şi faptul că nu au fost luate de către copilot „suficiente măsuri corective de a acoperi consecinţele primilor factori“.
Cine sunt victimele din Colectiv
Joi, 19 noiembrie, a încetat din viaţa la Spitalul de Arşi şi Ana Albu. Ea locuia în Marea Britanie şi venise în România pentru a-şi serba ziua de naştere împreună cu fratele ei, în clubul Colectiv. Prietenii ei, care îi spuneau Elsa, au trimis o petiţie premierului britanic, David Cameron, pentru ca ea să fie transferată în Marea Britanie, unde locuia de 11 ani.
Luni, 16 noiembrie, Ioana Victoria Geambaşu a murit la Spitalul "Sfântul Ioan" din Capitală. Tânăra din Mizil, judeţul Prahova, avea 18 ani, luase bacalaureatul cu media 9.51, era olimpică la matematică şi dorea să devină arhitect. Ioana âGeambaşu s-a stins sub privirile neputincioase ale mamei sale, care era medic chirurg în spitalul din Mizil.
Vineri, 13 noiembrie, la două săptămâni de la producerea tragediei, şi-a pierdut viaţa Loredana Dărescu, una dintre victimele transferate în străinătate, la BG Clinic Ludwigshafen din Germania. Loredana Dărescu avea 29 de ani, era din Brăila şi lucra la Bucureşti pentru o companie americană.
Pe 12 noiembrie a decedat Claudiu Bogdan Istrate, care avea doar 22 de ani şi era internat în stare gravă, intubat, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitală. Acesta avea arsuri pe corp şi arsuri de căi respiratorii. El terminase anul acesta Facultatea de Cibernetică din cadrul ASE Bucureşti şi era masterand în Analiza Afacerilor şi Controlul Performanţelor Întreprinderii.
Tot pe 12 noiembrie şi-a pierdut viaţa şi Mădălina Strugaru, prietena solistului Goodbye to Gravity, Andrei Găluţ. Tânăra era pasionată de paraşutism şi a fost bună prietenă cu fotograful Teodora Maftei, care a murit luni în urma arsurilor grave suferite în incendiul din Colectiv. Prietenii şi familia o mai alinta "Mâtz Mâtz" fiindcă Mădălina iubea foarte mult pisicile. Pe pagina sa de Facebook, sora ei a lăsat un mesaj de adio emoţionant: "Dragii mei, cu mare durere în suflet vă anunţ ca Mădălina Strugaru a decis să plece de lângă noi azi-noapte la ora 1:00. "Mâtz, Mâtz, te iubesc din tot sufletul şi-ţi multumesc pentru că ai fost în viaţa mea, mă simt binecuvantată că eşti şi ai fost sora mea! Te iubesc pe veci Mâtz Mâtz!!".
Basistul trupei avusese un coşmar înainte să moară: "Foc! Foc! Fugiţi, oameni!"
Basistului trupei Goodbye to Gravity, Alex Pascu, a murit pe 12 noiembrie în Franţa, unde fusese transferat cu un avion SMURD. Pascu a murit chiar pe aeroportul din Paris. Avea 33 de ani şi era fiul vicepreşedintei Federaţiei Internaţionale de Scrimă, Ana Pascu. O poveste cutremurătoare a fost relatată de un apropiat al familiei pentru Gazeeta Sporturilor. Se pare că miercuri dimineaţă, înainte să fie transferat în Franţa, Alex Pascu a avut un coşmar.
"A deschis ochii şi a început să strige «Foc! Foc! Fugiţi, oameni!» Am înţeles că nici medicii nu şi-au putut explica această întîmplare, ştiind că pacienţii aflaţi sub sedative puternice şi morfină nu visează. Ana mi-a povestit totul în hohote de plâns. Am simţit că nu mai poate", a mărturisit pentru Gazetă o persoană apropiată Anei Pascu.
Tot pe 12 noiembrie a murit şi tânărul Dan Alexandru Aliman (28 de ani). Prietenii lui Alex Aliman au postat pe pagina de Facebook următorul mesaj: "Cu regret vă informez că prietenul nostru, Alex Aliman, a încetat din viaţă noaptea trecută la spitalul Floreasca. Dumnezeu să-l odihnească în pace". Alex Aliman a fost grav rănit în incendiul din Colectiv şi era internat în stare critică la spital, având arsuri pe mai bine din jumătatea corpului.
Pe 11 noiembrie, şi-a pierdut viaţa Vlăduţ Roberto Andy, care avea doar 19 ani. Tânărul a fost internat în noaptea de duminică spre luni într-un spital din Chelmsford, Marea Britanie.
Pe 10 noiembrie a încetat din viaţă Elena Niţu (18 ani), la un spital din Liverpool. După incendiul din Clubul colectiv, Elena Niţu a fost internată în stare critică la Spitalul de Arşi, având arsuri pe mare parte din corp şi arsuri de căi respiratorii. În seara tragediei, Elena Niţu a mers în clubul Colectiv împreună cu prietenul ei, care a reuşit să iasă, dar s-a întors la scurt timp să o scoată şi pe prietena sa. În câteva minute a reuşit să o tragă afară şi pe Elena, însă starea acesteia era foarte gravă. Iniţial, tânăra a fost conştientă şi a vorbit cu mama sa, care a ajuns la clubul Colectiv înainte să fie dusă cu ambulanţa la spital. La scurt timp însă, tânăra şi-a pierdut cunoştinţa, fiind dusă la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unde a fost intubată şi ventilată mecanic.
Tot pe 10 noiembrie a încetat din viaţă Tudor Golu (28 de ani). Era chitaristul formaţiei Axial Lead, artist grafic, animator 2D şi 3D şi cel care a făcut videoclipul melodiei "The day we die", al trupei Goodgye to Gravity.
Acesta a fost transferat pe 8 noiembrie într-un spital din Birmingham, Marea Britanie, el fiind din 30 octombrie, după incendiul din Colectiv, internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în stare critică.
Pe 9 noiembrie a decedat Liviu Zaharescu, un tânăr din Braşov, care lucra ca fotograf pentru o publicaţie online de muzică rock. Era originar din Braşov şi absolvise Facultatea de Marketing a Academiei de Studii Economice Bucureşti. Tânărul a fost internat la Spitalul de Arşi în 30 octombrie, în stare critică, având arsuri pe o mare suprafaţă din corp şi pe căile respiratorii.
Tot pe 9 ianuarie a murit şi fotograful Teodora Maftei, în vârstă de 36 de ani, editor la Pro TV. Ea se pregătea înainte de tragedia din Colectiv de lansarea unei noi expoziţii personale, intitulată "London Unedited - a series of unphotoshopped photos by Teodora Maftei", al cărei vernisaj era programat pentru 2 noiembrie. A fost internată la Spitalul de Arşi din Capitală, în stare critică, cu arsuri pe mare suprafaţă din corp şi cu arsuri de căi respiratorii, iar pe 4 noiembrie a fost transferată la Spitalul Hadassah Medical Center din Ierusalim.
Pe 8 noiembrie, patru persoane rănite în incendiul de la clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa: Alexandra Rădulescu, Ayberk Manci, Dan Matei Alexandru şi Bogdan Enache.
Alexandra Rădulescu, căreia prietenii îi spuneau Sandy, avea 26 de ani, era din Braşov şi lucra ca barmaniţă în clubul Colectiv din Bucureşti. Aceasta era la muncă în seara în care a izbucnit incendiul şi a fost grav rănită, potrivit Mediafax. Ea a fost internată în stare gravă la Spitalul Floreasca din Capitală, având complicaţii mari la plămâni.
Ayberk Manci era cetăţean turc şi student la Facultatea de Studii Economice a Universităţii din Izmir. Se afla în România prin programul universitar Erasmus. E a fost grav rănit în incendiul din Clubul Colectiv şi a murit la Spitalul Floreasca.
În vârstă de 26 de ani, Dan Matei Alexandru era din Bucureşti şi a murit la Spitalul de Arşi pe 8 noiembrie.
Tot pe 8 noiembrie a murit şi bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum.
Pe 7 noiembrie, nouă persoane rănite în urma incendiului din Colectiv şi-au pierdut viaţa. Este vorba de Daniel Ciobanu, Ionuţ Cosmin Popescu, Ionuţ Maior, Adrian Popa, Tullia Ciotola, Florin Popescu, Mavi Serian, Andra Elena Toader şi Alexandru Chelba.
Daniel Ciobanu, chitaristul trupei Prea Târziu, era în clubul Colectiv pentru a filma concertul trupei Goodbye to Gravity. Ciobanu avea 39 de ani, era tatăl a doi copii şi se ocupa şi de producţie audio-video, potrivit cumnatului acestuia, Andrei Ciobanu. El a murit la Spitalul de Arşi.
Ionuţ Cosmin Popescu, în vârstă de 32 de ani, era din Focşani, dar lucra în Bucureşti. Fiu al lui Valter Popescu, fost director al societăţii de termoficare din Focşani (ENET SA), şi al doctorului Anişoara Popescu, Ionuţ Cosmin Popescu s-a numărat printre victimele incendiului din clubul Colectiv, în care a decedat şi prietena tânărului, Monica Tănăsoiu, în vârstă de 35 de ani, scrie Mediafax.
Ionuţ Maior (27 de ani) era din Bacău şi a fost basist al trupei Bruma. El se afla la concertul Goodbye to Gravity împreună cu soţia sa. Tânărul suferise arsuri grave după ce, în urma incendiului, s-a aruncat peste soţia sa pentru a o salva.
Florin Cristian Popescu, în vârstă de 35 de ani, era din Bucureşti şi lucra ca bodyguard în clubul Colectiv. El a fost grav rănit în incendiul din club, în timp ce încerca să salveze victime ale tragediei. A decedat în Olanda, unde fusese transferat.
O altă victimă este, Tullia Ciotola, o italiancă în vârstă de 20 de ani care venise în România prin programul de studii Erasmus.Tânăra a mers în clubul Colectiv în 30 noiembrie împreună cu alţi colegi din cadrul programului, doi spanioli, un turc şi un german. Atunci când a izbucnit incendiul, ea ar fi încercat să îşi găsească prietenii, dar bucăţi incandescente au căzut peste ea, tânără fiind transportată la spital cu arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului.
Mavi Serian avea 25 de ani şi era originară din Constanţa. A absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (maghiară-engleză, promoţia 2012) şi a urmat un master de Studii Culturale Britanice (promoţia 2014) din cadrul Departamentului de Engleză al Universităţii din Bucureşti. Ea cunoştea mai multe limbi: turcă, engleză, spaniolă, franceză, maghiară şi coreeană. Tânăra din Constanţa a fost ghid turistic, apoi a lucrat la Hewlett-Packard, iar din ultima lună a anului trecut era angajată la Oracle.
Andra Elena Toader, în vârstă de 30 de ani, era din Bacău şi lucra ca fotograf la un studio de evenimente. A murit în urma rănilor suferite în incendiu, la Spitalul Floreasca.
Alexandru Chelba avea 33 de ani şi era fotograf, el fiind rănit grav la clubul Colectiv, unde filma atunci când s-a declanşat incendiul. Medicii spuneau că avea arsuri pe o suprafaţă mare din corp şi arsuri de căi aeriene. În 4 noiembrie, Cabral a scris un text emoţionant despre Alex Chelba. "Când s-a declanşat iadul, el filma, fix în partea cealaltă faţă de ieşirea blestematului club. Când s-a pornit totul, a încercat să iasă. N-a reuşit. A căzut la câţiva metri de ieşire, năucit de fumul toxic, simţind cum arde carnea pe el. Au început să-l calce oamenii în picioare. A reuşit să se mai târască unul sau doi metri... cineva din intrare l-a tras afară. Poate Despot, poate Rugină, poate Claudiu, poate un altul dintre cei care s-au dovedit a fi eroi în noaptea aia groaznică. L-au tras afară şi pe el şi pe aparatul lui, pe care instinctiv i se încleştaseră mâinile. Aparatul lui, cumpărat din multe, foarte multe ore de muncă. Aparatul lui, pentru care mai trebuie să muncească. Aparatul lui nou-nouţ şi care acum e o epavă", povestea Cabral.
În vârstă de 29 de ani, Adrian Popa lucra la Oracle, companie care a pierdut mai mulţi angajaţi în urma tragediei din Colectiv. Colegii săi spun că era un profesionist în domeniul IT. În noaptea tragediei, el se afla în club împreună cu mai mulţi colegi în Colectiv.
Andreea Chiriac, în vârstă de 27 de ani, a fost internată la Spitalul "Sf. Pantelimon" cu arsuri pe 50% din suprafaţa corpului. Medicii au încercat timp de 4 zile să îi salveze viaţa, dar nu au reuşit.
Costel Cârlicean, cunoscut pentru prieteni drept „Stish”, a fost printre victimele clubului Colectiv care nu a fost identificat iniţial de autorităţi. Corpul său neînsufleţit, numerotat cu 31, a fost recunoscut la câteva zile de la incendiu de către prietenii săi.
Liliana Gheorghe, de 25 de ani, din Tulcea, a murit la Spitalul de Arşi din Capitală. A fost înmormântată alături de tatăl ei, Gheorghe, care a murit când ea avea 13 ani. Liliana a fost eleva Colegiului Dobrogean Spiru Haret, pe care l-a absolvit în anul 2009.
Mimi Voicu a ajuns într-o rezervă a Spitalului Bagdasar-Arseni cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului. A murit la două zile după accident, rănile suferite fiind foarte grave.
Alexis Matache (26 de ani) a fost studentă la Facultatea de Jurnalism a Universităţii din Bucureşti. Colegii ei au postat pe site-ul facultăţii un mesaj în care îşi exprimă durerea şi regretul pentru dispariţia Alexandrei. "Sincere condoleanţe, familiei sale. Ne exprimăm solidaritatea cu prietenii şi persoanele care au cunoscut-o. Dumnezeu să te odihnească!".
Marius Ştefan Ruşitoru (27 de ani) - lucra de doi ani în Televiziunea Română, ca editor de imagine. Era pasionat de muzică. În seara respectivă, după ce a terminat orele de lucru, şi-a dat întâlnire cu prietenii la clubul Colectiv.
Ştefan Andrei Hamed (15 ani) - Venise în club alături de un coleg de clasa de la liceul de informatică Tudor Vianu, din Capitală. Andrei a murit în braţele mamei sale, după ce a fost intoxicat în incendiul din Clubul Colectiv.
Cătălina Ioniţă (34 de ani) – era considerată o arhitectă de excepţie. Tânăra a fost cofondator al UrbanEye Film Festival din Bucureşti. Era iubita lui Mihai Alexandru, chitaristul trupei “Godbye to Gravity”, care a decedat şi el în incendiu.
Cătălin Alexandru Simion (40 de ani) – Era un mare pasionat de rock. A murit în timp ce încerca să-şi ajute prietenii.
Ioana Anda Epure (31 de ani) – era din Bacău. Ea a fost declarată moartă încă din prima lista făcută publică de IML. Familia tinerei, aflată în strainate, a ajuns imediat în ţară, şi s-a dus la IML. Şi-au recunoscut fiica după tatuaj.
Andrei Petru Bucă (29 de ani)– era din Brăila. După ce a absolvit Colegiul „Murgoci”, tânărul a ales să studieze Arhitectura la Bucureşti. Reuşise să-şi deschidă propria afacere în domeniu şi era bucuros că în ultima perioadă obţinuse multe contracte. Prietenii spun că Andrei era sufletul petrecerilor şi nu conta locul în care se afla, ci faptul că era înconjurat de amici.
Mihaela Vieru (33 de ani) - era din Oneşti şi avea o sora la Cluj. Mihaela era inginer medical la o firma de aparatură medicală din Bucureşti. A murti alături de prietenul ei cu care urmă să se căsătorească. Iubea viaţă şi iubea rock-ul. Visa să devină cântăreaţa, chiar avea o mică trupa cu care cânta prin diverse cluburi de profil.
Dorina Maria Vulcu (29 de ani) - Tânăra era din Deva. A absolvit Liceul de Arte Sigismund Toduţă, din Deva, şi lucra în Capitală.
Claudiu George Petre (36 de ani) – era fotograf şi blogger. Presa a relatat că acesta reuşise să iasă din clubul unde a avut loc incendiul, dar că s-a întors să ajute persoanele rănite, lăsându-şi documentele şi telefonul mobil la un prieten. Claudiu Petre este cea de-a doua persoană căreia preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.
Valentina Florea (29 de ani) - era din Galaţi. Venise la spectacol împreună cu prietenul şi cu sora ei, dar s-a rătăcit de aceştia în isteria creată şi nu a mai reuşit să iasă. Tina, aşa cum o alintau apropiaţii, a fost găsită şi identificată la IML.
Irina Carmen Opriţă (24 de ani) - era din Câmpina. Surse apropiate anchetatorilor susţin că trupul neînsufleţit al fetei a fost găsit, alături de cadavrele altor două tinere, în grupul sanitar al clubului.
Gabriel Matei (42 de ani) - din Prahova, a terminat Universitatea Politehnica în Bucureşti. Era un inginer de succes, un tânăr care se pregătea să îşi întemeieze o familie, însă flăcările l-au ucis atât pe el, cât şi pe iubita lui, Epure Anda Ioana.
Radu Palada (35 de ani) - abia împlinise 35 de ani, pe 27 octombrie. Locuia în judeţul Ilfov şi lucra în domeniul imobiliar.
Nelu Tilie (48 de ani) - a fost jurnalist în anii ’90 la Tineretul Liber, unde a scris despre marea pasiune a vieţii lui: rockul.
Vlada Ţelea (37 de ani) - este unul dintre chitariştii trupei Goodbye to Gravity, care a concertat în clubul Colectiv în seara tragediei. Vlad avea o fetiţă de 2 ani. Pagina de Facebook a lui Vlad Ţelea s-a umplul de mesaje emoţionante. "Vlad, încă sper să nu fie adevarat! Nu poate fi adevarat! Să te odihnesti în pace!", a scris un amic îndurerat.
Elena Diana Enache (24 de ani) - Originară din Poienarii de Muscel, tânăra lucra la o firmă IT. Venise la club cu o prietenă. Amândouă se aflau la toaletă când a izbucnit incendiul şi nu au mai putut să iasă. Au murit amândouă intoxicate cu fum.
Nicoleta Baldovin (25 de ani) - din comuna Dobroteşti, judeţul Teleorman Nicoleta terminase două facultăţi, Dreptul şi Istorie. Lucra la Institutul Naţional al Patrimoniului.
Ioan Tripa (45 de ani) – era arhitect de profesie şi provenea din Oradea. A absolvit Facultarea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti. A lăsat în urmă o mamă, o soră, o iubită şi mulţi, foarte mulţi prieteni cărora le vor lipsi vorbele lui puţine, dar semnificative, simţul special al umorului, zâmbetul, calmul şi, mai ales, mâna de ajutor pe care le-o întindea întotdeauna, fără să se gândească la el însuşi.
Paul Alexandru Georgescu (23 de ani) - originar din Bucureşti, student anul II Master - Tehnici diplomatice, Facultatea de Istorie - Universitatea Bucureşti, absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limba engleză. Se afla în club alături de prietena lui Raluca. Băiatul iubea muzica rock şi era şi chitarist.
Adrian Rugină (38 de ani) - era toboşar al trupei Bucium. Originar din Piatra-Neamţ, Adrian, care a fost şi membru al trupei Teuton, a ieşit printre primii din Colectiv după izbucnirea incendiului, însă s-a întors în club pentru a salva alte persoane. Adrian Rugină este una dintre cele două victime pentru care preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul „Colectiv” din Bucureşti.
Marian Constantin Ignat (40 de ani) - era membru în trupa Monarchy Band iar în viaţa de zi cu zi, când nu făcea show cu muzica lui, lucra la Institutul Naţional de Cercetare pentru Sport.
Marian Laurenţiu Vârlan (30 de ani) - era chitarist în trupa Up To Eleven. Nu a reuşit să iasă din infernul din clubul Colectiv. Martorii spun că a murit ţinându-şi de mână iubita. Avea planuri mari de viitor cu trupa lui.
Cătălin Mihai Alexandru (34 de ani) – este unul dintre chitariştii formaţiei Goodbye to Gravity. Era absolvent al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu".
Maria Ion (38 de ani) - lucra în cadrul clubului Colectiv, era văduvă. A lasat în urmă cinci copii. În seara tragediei, ţinea locul unei colege pentru a câştiga 100 de lei.
Valentin Ionuţ Fieraru (25 de ani) – era barman la clubul Colectiv. Era originar din satul Bilceşti – Şelari, din comuna Valea Mare Pravăţ (Argeş). Fericit că şi-a găsit de lucru, barman la Colectiv, Valentin s-a mutat în Bucureşti, împreună cu Teo, prietenă lui.
Livia Simona Stan (27 de ani) – din Bucureşti, angajată la compania Oracle. Era colegă de serviciu cu solistul formaţiei Goodbye to Gravity. Tânăra venise la concert pentru a fi aproape de Alex Pascu.
Monica Tănăsoiu (35 de ani) – era din Ploieşti, lucra într-o agenţie de publicitate din Bucureşti. Tânăra a mers la evenimentul de lansare al trupei rock Goodbye To Gravity însoţită de un prieten al său.