Scuza Poliţiei de Frontieră pentru haosul de la graniţe: „Doar 16.164 au intrat în ţară, restul de 15.579 au ieşit din România”

0
0

Mii de oameni aşteaptă ore întregi la cozi kilometrice să intre în ţară din Ungaria, atât prin PTF Nădlac, cât şi la Nădlac II şi Borş. Fluxul de la frontiera cu Ungaria, din data de 16.05.2020, a fost de 21.142 persoane, dintre care 10.909 au intrat în ţară şi 10.233 au ieşit din România, spun autorităţile.

Fiecare persoană care trece prin aceste puncte de frontieră este supusă unui control epidemiologic şi a primit măşti de protecţie şi apă, afirmă reprezentanţii IGPF.

 

"În această perioadă, formalităţile de frontieră urmează aceeaşi procedură, chiar dacă s-a instituit starea de alertă. Pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe propria răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic. Precizez că aceste măsuri sunt necesare, în contextul actual, pentru prevenirea vrsului SARS-CoV- 2”, a declarat Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Terirorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

 

Din cauza controlului anevoios, în aceste Puncte de Trecere a Frontierei s-a format o coadă imensă de oameni care doresc să treacă pe jos şi care au ajuns cu diferite mijloace de transport până la graniţă, dar şi de maşini.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a precizat, duminică, având în vedere informaţiile vehiculate în mass-media privind intrarea în ţară a peste 30.000 de persoane în 16 mai, că frontiera naţională a fost tranzitată de 31.743 de persoane, dintre care doar 16.164 au intrat în ţară, restul de 15.579 fiind persoane care au ieşit din România.

Conform sursei citate, fluxul de la frontiera cu Ungaria din 16 mai a fost de 21.142 de persoane, dintre care 10.909 au intrat în ţară şi 10.233 au ieşit din România.

Tot sâmbătă, au fost trimise spre izolare, în urma verificărilor făcute în linia a doua, cu sprijinul DSP, 7.999 de persoane, după cum urmează: Nădlac 1 - 3.810 (din care 1.140 pe jos), Nădlac 2 - 2.967, Borş - 954, Petea - 148, Vărşand - 62, Urziceni - 34, Cenad - 24.

De asemenea, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră susţin şi că au luat măsuri pentru fluidizarea traficului la graniţă.

Măsuri pentru fluidizarea traficului la frontieră şi pentru respectarea distanţării sociale:

  • Orientarea autoturismelor spre toate punctele de intrare în ţară (decizie luată prin întelegere cu autorităţile din Ungaria)
  • Suplimentarea numărului de cadre medicale în P.T.F.-uri
  • Suplimentarea punctelor de control (în care se efectuează verificările) inclusiv cu puncte mobile în care poliţiştii de frontieră folosesc tablete electronice pentru efectuarea formalităţilor.
  • Suplimentarea dispozitivului de frontieră cu echipaje de jandarmerie care acţionează în profunzime şi care au misiunea de a impune măsuri de distanţare între persoanele care aşteaptă efectuarea formalităţilor de control. 
  • Mobilizarea în zona de frontieră a efectivelor de poliţie şi SMURD pentru menţinerea ordinii publice şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă. 
  • Persoanele care aşteaptă pentru intrarea în ţară au primit măşti de protecţie şi apă. 

„De asemenea, în data de 16 mai a.c., au fost trimise spre izolare, în urma verificărilor făcute în linia a doua, cu sprijinul DSP, 7.999 de persoane, după cum urmează 

• Nădlac 1 -  3.810 (din care  1.140 pe jos)

• Nadlac 2 - 2.967

• Borş – 954

• Petea - 148

• Vărşand -62

• Urziceni - 34

• Cenad - 24”, mai arată Poliţia de Frontieră.

    

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri