Scandalul City Insurance ajunge în sfera penală. Dosare deschise la DNA şi DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DNA Galati

Firma de asigurări City Insurance este implicată în cel puţin două anchete penale, o investigaţie fiind deschisă chiar la sesizarea conducerii societăţii, iar o alta în urma unei plângeri a unui membru al ASF. Cauzele se află pe rolul DIICOT şi DNA.

Procurorii DIICOT investighează posibile infracţiuni economice comise de mai mulţi foşti sau actuali angajaţi ai City Insurance, sesizarea fiind depusă chiar de conducerea companiei. Acuzaţiile sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, bancrută frauduloasă, delapidare, fals informatic şi uz de fals, potrivit surselor Adevărul, faptele reclamate fiind comise în intervalul martie 2017 – mai 2021. Pe rolul Direcţiei ar fi existat şi alte plângeri care ar fi implicat societatea, însă acestea ar fi fost clasate, menţionează sursele citate.

 Şi la DNA este în lucru un dosar care vizează posibile fapte de corupţie la nivelul ASF privind activitatea unor societăţi de asigurări, printre care si City Insurance.

Este vorba despre o sesizare făcută în ianuarie 2021, de un angajat al Autorităţii de Supraveghere Financiară, în care se reclamă un posibil abuz în serviciu la nivelul conducerii instituţiei privind lipsa măsurilor de control şi sancţionare a unor asiguratori, în ciuda reclamaţiilor făcute de păgubiţi, potrivit Hotnews.ro. Cele mai multe dintre petiţii ar fi vizat companiilor City Insurance şi Euroins.

 City Insurance este vizată de procedura de faliment, măsura fiind solicitată de Autoritatea de Supraveghere Financiară, după ce i-a retras autorizaţia de funcţionare.

"Planul de finanţare pe termen scurt şi Planul de redresare sunt în mod evident neadecvate şi nu asigură restabilirea situaţiei financiare a societăţii şi, pe de o parte, solvabilitatea societăţii este în continuă deteriorare iar, pe de altă parte, societatea se află în incapacitate vădită de plată", a constatat ASF.

Trei milioane de români au asigurări RCA încheiate la City Insurance.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri