S-a surpat malul cu vestigii arheologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O porţiune din zona arheologică de pe valea portului Constanţa s-a surpat, în noaptea de luni spre marţi. Pe o distanţă de 7 - 8 metri, bucăţile de piatră au luat-o la vale din cauza infiltraţiilor.

Acolo sunt ruinele fostelor băi publice romane care datează din anul 200. Zona se află în custodia primăriei, iar singura măsură luată pentru conservare a fost împrejmuirea unei mici părţi din suprafaţă.

„Zona este o groapă de gunoi şi un adăpost pentru câini, chiar dacă este rezervaţie arheologică. Infiltraţiile afectează inclusiv Mozaicul roman, un alt monument important al zonei. Însă locuitorii din casele de pe vale au furat chiar şi piatră din ziduri, iar gardul pe care am reuşit să-l amplasăm s-a prăbuşit de nenumărate ori", a declarat Gabriel Custurea, directorul Muzeului Naţional de Istorie şi Arheologie Constanţa.

Oficialii primăriei au aflat de la jurnaliştii de la „Adevărul de Seară", că malul s-a prăbuşit. „Zona trebuie reabilitată, dar este un proiect foarte mare şi costisitor pentru că este vun perimetru protejat din punct de vedere arheologic", a spus Liviu Tramundana, purtăorul de cuvânt al Primăriei Constanţa. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite