Proiect PNL: Centre de detenţie pentru minori în toate regiunile ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul-şef a fost condamnat la închisoare de Tribunalul Dolj

Un proiect de lege privind înfiinţarea, în toate cele 8 regiuni ale ţării, a unor centre de teneţie pentru minori a fost depus la Senat, Camera Deputaţilor fiind însă forul decizional.

Acest proiect de act normativ prevede că finanţarea va fi asigurată 50% de la bugetul de stat, prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor, şi 50% din bugetul consiliilor judeţene din regiunea respectivă, proporţional cu numărul de locuitori din fiecare judeţ.

„Pentru că opoziţia în derută nu poate rata proiectele cool, PNL naşte un proiect de lege prin care centrele de detenţie pentru minori ar împânzi practic România, la o zbatere de pix, acestea urmând a fi finanţate de la bugetul de stat şi cel al autorităţilor locale”, scriu sindicaliştii.

„Centrele educative şi centrele de detenţie sunt instituţii specializate în recuperarea socială a persoanelor internate, care se înfiinţează prin hotărâre a Guvernului, în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României, după cum urmează: Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru şi Bucureşti Ilfov”, potrivit proiectului de lege iniţiat de deputatul PNL Laurenţiu Leoreanu.

Centrele educative şi de detenţie ar urma să funcţioneze în subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

"Delincveţa juvenilă reprezintă una dintre cele mai mari probleme sociale cu care se confruntă România la ora actuală. În condiţiile actuale, un minor care comite o infracţiune nu beneficiază de atenţia necesară a statului şi de programe de reabilitare, poate recidiva şi poate deveni un pericol pentru societate, ca adult", se arată în expunerea de motive.

În România există doar două centre de detenţie: Brăila-Tichileşti şi Craiova, respectiv două centre educative: Buziaş şi Târgu Ocna.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite