Procurorul general al României şi-a delegat primul adjunct: Laura Oprean, fost procuror-şef în DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Oprean
Laura Oprean

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a semnat ordinele prin care şi-a delegat adjuncţii. Este vorba despre Laura Oprean şi Bogdan Licu, potrivit unui comunicat al Ministerului Public.

„Prin ordinele emise astăzi de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a dispus:

  • delegarea d-nei procuror Laura Opreanîn funcţia de prim – adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe o perioadă de 6 luni începând cu data de 17 mai 2016;
  • delegarea d-lui procuror Bogdan Dimitrie LICU în funcţia de adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe o perioadă de 6 luni începând cu data de 17 mai 2016”, se arată în comunicat.

Cine este Laura Oprean

Laura Oprean are o experienţă ca procuror de 15 ani. Ea este din 2014 procuror general al Parchetului Curţii de Apel Cluj, iar anterior a lucrat la DNA. În 2 aprilie 2009, Laura Oprean a fost delegată, la propunerea lui Daniel Morar, atunci şef al DNA, în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei. Anterior, Laura Oprean a fost procuror şef al Serviciului Teritorial Cluj al DNA. 

La începutul lunii octombrie 2012, când Daniel Morar a fost delegat în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al României, Laura Oprean a preluat interimar conducerea DNA. Oprean a activat la Parchetul Judecătoriei Alba-Iulia, Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca, Parchetul Tribunalului Cluj şi Parchetul Curţii de Apel Cluj. Din 15 august 2006, Oprean a lucrat ca procuror la DNA - Serviciul Teritorial Cluj, iar începând cu 8 mai 2008 a fost numită de către CSM în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Cluj.

Bogdan Licu este din mai 2013 prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite