Procurorii Lucian Onea şi Alfred Savu de la DNA Ploieşti şi fostul procuror Mircea Negulescu, cercetaţi disciplinar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspecţia Judiciară a dispus începerea cercetării disciplinare faţă de şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea şi procurorul Alfred Savu, precum şi faţă de fostul procuror Mircea Negulescu, pe rolul Inspecţiei existând zece lucrări care au ca obiect activitatea sau conduita procurorilor de la DNA Ploieşti.

"Apreciind că există indiciile săvârşirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari au dispus într-o lucrare începerea cercetării disciplinare faţă de procurorii Onea Lucian Gabriel, Savu Alfred şi Negulescu Mircea”, afirmă surse din Inspecţia Judiciară citate de Newe.ro.

Reprezentanţii instituţiei mai spun că pe rolul Inspecţiei se află zece lucrări care au ca obiect activitatea sau conduita procurorilor de la DNA Ploieşti.

De asemenea, ei precizează că la finalizarea cercetării disciplinare, în funcţie de rezultatul verificărilor, inspectorii pot dispune ori admiterea sesizării, prin exercitarea acţiunii disciplinare şi sesizarea Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM, fie respingerea sesizării în cazul în care se constată că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru exercitarea acţiunii disciplinare.

Verificările IJ sunt făcute fie în baza unor sesizări ale unor persoane, fie după ce Inspecţia s-a autosesizat în urma acuzaţiilor lansate de fostul deputat PSD Vlad Cosma la adresa procurorilor DNA Ploieşti. Cosma a susţinut că aceştia au falsificat probe în mai multe dosare.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite