Probleme la Bruxelles pentru Rovana Plumb: Comisia JURI din PE cere lămuriri în privinţa declaraţiilor de avere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rovana Plumb FOTO gov.ro
Rovana Plumb FOTO gov.ro

Rovana Plumb, propunerea României la postul de comisar european pentru Transporturi, este nevoită să clarifice diferenţele dintre declaraţiile de avere depuse în România şi cele depuse la Uniunea Europeană (UE).

Rovana Plumb are de trecut un hop important înainte de audierea din 2 octombrie pentru postul de comisar european pentru Transporturi.

Miercuri, Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European i-a cerut fostului ministru român să lămurească diferenţele dintre declaraţiile sale de avere depuse în România şi cele depuse la UE, informează digi24.ro.

De asemenea, Comisia JURI i-a solicitat Rovanei Plumb să traducă declaraţia depusă în ţară şi să dea informaţii suplimentare în legătură cu un împrumut pe care nu l-a prezentat în detaliu.

În declaraţiile de avere depuse de Rovana Plumb în România figurează trei împrumuturi: unul uriaş, la o bancă, şi două făcute la persoane fizice, notează digi24.ro.

În declaraţia de avere pentru anul acesta figurează un împrumut de 800 000 de euro de la o bancă scandent în 2030 şi un împrumut de 800.000 de lei de la o persoană fizică, Elena Loghin. Acelaşi document arată că Rovana Plumb a donat partidului său, PSD, 800.000 de lei, exact suma cerută candidaţilor la europarlamentare drept contribuţie de campanie. Contactată de digi24.ro, Rovana Plumb a refuzat să spună cine este Elena Loghin. 

Pe acelaşi model, în declaraţia de avere pentru 2017 figurează un împrumut de 63.000 de lei (bani pe care i-a donat la PSD, n. red.) de la Ion Neculaescu, om de afaceri din Târgovişte. Neculaescu este patronul unui hotel din reşedinţa judeţului Dâmboviţa, unde Rovana Plumb este preşedinte al organizaţiei PSD.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite