Primul cadru medical vaccinat la Iaşi împotriva COVID-19: „Putem să vedem luminiţa de la capătul tunelului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vaccinarea împotriva COVID-19 a început şi la Iaşi. Primul medic vaccinat acolo a spus că este mulţumit şi norocos că a putut să fie prima persoană imunizată împotriva acestei boli, declarând că: „în momentul de faţă ştiu sigur că, într-adevăr, putem să vedem luminiţa de la capătul tunelului”. Şi a recomandat celor care au făcut deja COVID-19 să se vaccineze şi ei.

„Nu pot decât să spun că sunt norocos, sunt mulţumit. Sigur, vaccinarea trebuie să fie dublată de măsurile de prevenţie, care trebuie respectate în continuare. În momentul de faţă ştiu că, într-adevăr, putem să vedem luminiţa de la capătul tunelului. Voi primi a doua doza peste 21 de zile. Sunt sigur că vaccinul va ajunge la timp şi, totodoată, pozitivismul care mă caracterizează mă face să fiu convins că nu vor fi reacţii adverse. 

Astăzi vom vaccina în jur de 50 de cadre medicale dar, dacă vom avea posibilitatea, dacă timpul ne va permite vom prelungi vaccinarea astfel încât să scurtăm cât mai mult intervalul de vaccinare.  Din momentul vaccinării, în mod normal încep să apară anticorpi, dar imunitatea propriu-zisă o vom avea după cea de-a doua doză, undeva la două săptămâni. De aceea e important să purtăm în continuare masca şi să respectăm măsurile de prevenţie. 

Este recomandat să se vaccineze şi cei care au făcut deja COVID-19”, a spus prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 la Iaşi, potrivit DIGI 24

În România a început astăzi campania de vaccinare împotriva COVID-19. Primul român căruia i s-a administrat serul a fost Mihaela Anghel, cadru medical la Spitalul „Matei Balş”. Ea a fost în linia întâi şi în urmă cu 10 luni când la acest spital au ajuns primii pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite