Cine este Alexia Tudose, cântăreața adolescentă ale cărei brațe au fost amputate în tragicul accident de la Pașcani și replantate de medici

0
Publicat:

Alexia Tudose este adolescenta căreia medicii din Iași i-au replantat brațele după o operație care a durat 20 de ore. Fata este din Botoșani, face parte din Trupa Glamour și studiază la Colegiul Național „August Treboniu Laurian“.

Alexia Arhivă personală
Alexia Arhivă personală

Conform profilului de Facebook al Alexiei, ea este din Botoșani, face parte din Trupa Glamour și studiază la Colegiul Național „August Treboniu Laurian“.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, autocarul în care se aflau 35 de persoane, din care 15 adolescenți, s-a răsturnat în Pașcani din motive necunoscute. Autocarul plecase din Botoşani şi trebuia să ajungă în Ialomiţa.

La spital au fost transportate 37 de persoane. Alexia și Elena, două tinere, au fost cel mai grav rănite în urma incidentului. Alexia a suferit în accident amputaţie totală de braţ stâng şi amputaţie parţială de braţ drept, traumatism cranio-cerebral urmat de pierderea stării de conştienţă, plăgi contuze în partea dreaptă a feţei şi în regiunea fronto-temporală dreaptă.

Medicii din Iași au reușit o minune.  După 20 de ore de muncă, au reușit să-i repună brațele fetei.  

Prima persoană care a anunțat că operația a fost un succes a fost tatăl Alexiei, care s-a întors în România de la Londra, acolo unde muncea.

„Dragii mei, doresc să vă anunț că rugămințile voastre către bunul Dumnezeu au dat rezultate. Minunea s-a întâmplat. Alexia tocmai a ieșit din operație. Operația este reușită, după aproape 20 de ore. Are ambele brațe la loc. Totul va fi bine”, a scris Florin Tudose pe Facebook.

Medicii din Iași, conduși de doctorul Sidonia Susanu, au reușit un adevărat miracol pentru Alexia, ei reușind să-i replanteze Alexiei ambele brațe.

„Din fericire, până în acest moment, putem spune că intervenția chirurgicală a fost un succes. S-a reușit replantarea celor două membre superioare, unul amputat, iar celălalt devascularizat. Fetița este în prezent detubată, respiră singură și prognosticul este unul bun. Va mai avea nevoie de intervenții chirurgicale de reconstrucție ulterioară și de acoperire a defectelor cutanate ale membrului superior drept”, a precizat medicul primar Sidonia Susanu. Recuperarea va fi în procent de aproximativ 85%.

Din echipa care s-a ocupat de operație au făcut parte doi medici ortopezi, trei medici anesteziști, cinci medici chirurgi plasticieni.

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite