Preşedintele Tribunalului Dâmboviţa, acuzat că ar fi luat mită 12.500 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Tribunalului Dâmboviţa este urmărit penal FOTO Adevărul
Preşedintele Tribunalului Dâmboviţa este urmărit penal FOTO Adevărul

Preşedintele Tribunalului Dâmboviţa, Ion Miloşioiu, este cercetat de procurorii anticorupţie după ce ar fi primit suma de 12.500 de lei pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care o persoană era judecată în arest preventiv.

Alături de Ion Miloşioiu, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îi cercetează şi pe George Banu, pentru trafic de influenţă, Robert Anghel (fost Eftimie), judecat în stare de arest preventiv, Vişan Eftimie şi Gheorghe Doican, pentru cumpărare de influenţă, se arată într-un comunicat de presă de marţi al DNA.

Potrivit anchetatorilor, pe 2 noiembrie 2010, George Banu ar fi cerut de la Vişan Eftimie şi de la Robert Anghel, pentru judecătorul Ion Miloşioiu, preşedinte al Tribunalului Dâmboviţa, suma de 6.000 euro, susţinând că are influenţă pe lângă acesta din urmă, în schimbul promisiunii că Robert Anghel va fi pus în libertate în dosarul în care era judecat, în stare de arest preventiv. 

De asemenea, acesta a mai menţionat că Robert Anghel va putea fi condamnat doar cu suspendare. Suma de 6.000 de euro ar fi fost pretinsă prin intermediul lui Gheorghe Doican.

Pe 7 noiembrie 2010, George Banu ar fi primit de la Robert Anghel şi de la Vişan Eftimie, prin intermediul lui Gheorghe Doican, 12.500 lei, ca un avans al sumei pretinse, pe care ar fi remis-o, în aceeaşi zi, magistratului Ion Miloşioiu.

George Banu, Vişan Eftimie şi Gheorghe Doican au fost reţinuti, astăzi, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Curţii de Apel Piteşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite