Ponta către Pivniceru: "Cereţi CSM să fie dur cu cei care dau e-mail ca să fie mutate dosarele procurorilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta i-a cerut, în şedinţa de Guvern de miercuri, ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru,  să ceară Consiliului Superior al Magistraturii "să fie dur cu toată lumea" şi să sancţioneze "presiunile inadmisibile asupra justiţiei". În acest context, prim-ministrul a susţinut că unii "dau e-mail-uri şi mută dosarele de la procurori".

"Pe doamna Pivniceru o s-o rog, ca om cu experienţă, să ceară Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să fie dur cu toată lumea. Eu am greşit, am făcut declaraţii, am fost sancţionat pentru asta, alţii înţeleg că fac manifestaţii în piaţa publică pentru că s-a dat o hotărâre judecătorească, iar alţii dau e-mail-uri şi mută dosarele de la procurori", a spus Victor Ponta.  

 "Eu n-o să dau niciodată niciun e-mail să mut dosarele de la procurori, dar vă rog, doamna ministru, să aveţi grijă să nu se mai întâmple lucrul acesta şi CSM să fie la fel de dur în a sancţiona asemenea presiuni inadmisibile asupra justiţiei", a adăugat premierul. 

El a arătat apoi că ar fi reacţionat foarte puternic dacă cineva i-ar fi luat, ca procuror, printr-un e-mail, un dosar.

"Am fost procuror atâţia ani, dacă cineva mi-ar fi dat un e-mail să-mi ia dosarul, vă garantez că aş fi reacţionat extrem de puternic şi vă garantez că aş fi fost apărat dacă se întâmpla lucrul ăsta", a conchis premierul.

După şedinţa de Guvern, ministrul Justiţiei a mers la sediul CSM unde va participa la şedinţa săptămânală a Consiliului. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite