Pompierii români care au plecat în Grecia au participat la deschiderea programului pilot de pre-poziţionare în vederea stingerii incendiilor de pădure - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: IGSU
FOTO: IGSU

Pompierii români care au plecat în Grecia au participat, sâmbătă, la deschiderea programului pilot de pre-poziţionare în vederea stingerii incendiilor de pădure, urmând să facă o recunoaştere în teren. De sâmbătă, modulul poate fi alocat la astfel de intervenţii.

„Astăzi, 02.07.2022, personalul modulului naţional specializat de stins incendii de pădure a participat la ceremonialul de deschidere al programului pilot de pre-poziţionare, organizat în incinta Academiei de Pompieri din Atena. La această activitate a participat o delegaţie din cadrul Ministerului Crizei Climatice şi Protecţiei Civile, condusă de ministrul Christos Stylianides şi viceministrul Evangelos Tournas, precum şi reprezentanţi din cadrul Corpului de Pompieri Eleni”, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Ulterior, pompierii români vor executa o recunoaştere în teren, cu un efectiv constituit din 21 de forţe (3 ofiţeri şi 18 subofiţeri) şi 5 mijloace de intervenţie.

pompieri romani grecia foto igsu

De sâmbătă, modulul specializat poate fi alocat la intervenţie, la solicitarea ofiţerului de legătură elen.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite