O refugiată din Ucraina, mari necazuri şi în pribegie. Accident cu maşina în care era şi fiul de 4 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferiţa a fost rănită în urma impactului cu un stâlp FOTO ISU Neamţ
Şoferiţa a fost rănită în urma impactului cu un stâlp FOTO ISU Neamţ

Plecată din ţara natală din pricina ororilor războiului declanşat de invazia armatei ruseşti, o ucraineancă a fost implicată într-un accident, în maşină fiind şi fiul de 4 ani

De parcă nu era de ajuns nedoritul statut de refugiat în care se află milioane de cetăţeni ai Ucrainei, a căror ţară este atacată şi distrusă de forţele ruseşti, unii dintre ei, care au ajuns prin România fugind din calea războiului, au parte de necazuri şi în pribegie. 

Ultina astfel de situaţie nedorită s-a petrecut la Roman, în Neamţ. Pompierii au fost solicitaţi la un accident petrecut pe

strada Ştefan cel Mare, intervenind cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare şi o ambulanţă. 

În ziua de 20 iunie, un autoturism a intrat într-un stâlp, în maşină fiind o femeie şi fiul acesteia. Şoferiţa a ajuns la spital, suferind leziuni în urma impactului. 

„Din primele cercetări a reieşit că, un autoturism condus de o femeie, de 31 de ani, din Ucraina, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, acroşând un stâlp de iluminat stradal. În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea femeii de 31 de ani. Aceasta a fost testată cu aparatul

etilotest, rezultatul fiind negativ“, a transmis Poliţia Neamţ. 

Acest caz nu este singular, şi alţi refugiaţi ucrainean având diverse probleme, inclusiv de sănătate. Pe 21 mai 2022, soarta a făcut ca un bătrân de 65 de ani să sfârşească la Spitalul Judeţean Neamţ. Era cazat, alături de câteva zeci de conaţionali, la o tabără pentru cetăţenii din statul vecin, amenajată în căsuţele tip vilă de la Ştrandul Tinetului din Piatra Neamţ. 

„Pacient cu hemodializă, internat cu febră, tuse, mialgii, parestezii la nivelul membrelor. A fost internat pe 18 mai la secţia de Chirurgie vasculară, în vederea unei intervenţii chirurgicale. După şedinţa de dializă, a fost transferat pe secţia de ATI, iar în această dimineaţă (21 mai - n.red.), la ora 5:40, a intrat în stop cardio-respirator“, se arăta într-un comunicat al Prefecturii Neamţ. Conform uzanţelor, cadrele de la Inspectoratul pentru Imigrări au înştinţat Ambasada Ucrainei de la Bucureşt, rudele dorind ca bătrânul decedat să fie incinerat. 

La sfârşit de februarie, la Dulceşti - Neamţ, o femeie de 47 de ani, care venea de la Odessa, a aţipit la volan şi a intrat într-un cap de pod. Toţi cei din maşină, fiul, nora şi trei minori au suferit leziuni, fiind internaţi la Spitalul Roman. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Poliţist care cerea favoruri sexuale, iertat de puşcărie. „Ai văzut, ieri ţi-a plăcut“

Salvamont, intervenţie în toiul nopţii pe cel mai greu traseu din Ceahlău. Greşeala unor turişti

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite