Poliţistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni audiat de procurori. A recunoscut că avea viteză excesivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
accident raisa

Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei, fata care a fost spulberată pe trecerea de pietoni de un poliţist, a declarat, joi, după audierea acestuia, că agentul a recunoscut faptul că avea viteză excesivă, că în ziua respectivă nu se afla într-o „misiune” urgent, şi că pur şi simplu nu a văzut nimic în momentul accidentului. Poliţistul a mai declarat în audiere că avea girofarul pornit pentru că voia să se asigure că este vizibil.

Avocatul a spus că poliţistul a precizat în audiere că a verificat trecerea de pietoni şi nu era nimeni acolo, deşi din filmări se vede clar că fetiţele mergeau încet şi doar ulterior au luat-o la fugă. 

„A fost o întrebare pusă expres de către mine, şi a spus: nu, eram atent. Singurul lucru pe care l-a recunoscut şi practic lucrurile sunt clare aici, avea viteză excesivă şi a recunoscut lucrul acesta”, a afirmat Adrian Cuculis, precizând că nu a putut să precizeze ce viteză avea în acel moment. 

Potrivit avocatului, „în momentul de faţă reiese clar că au venit colegii săi la faţa locului şi el spune totuşi că acel schimb de geacă, pe care l-a văzut toată lumea, este şi în dosarul de Parchet, de fapt nu a ar fi fost un schimb de geacă ci i-ar fi dat geaca respectivă să îl acopere, să nu îl linşeze”, a spus Cuculis, precizând că acel coleg al său de la Secţia 5 nu a fost încă audiat. 

Despre cum s-a prezentat poliţiştul la audiere, Cuculis a spus că „era înmămurit, aşa, a dat ture lungi pe hol, cât colegul meu a verificat dosarul, puţine cuvinte”.

„Declaraţia este foarte scurtă, să zicem că are o filă A4, pe faţă, nu şi verso. A afirmat că în ziua respectivă nu se afla în misiune, trebuie să spunem lucrul acesta, era o misiune banală, toţi poliţiştii sunt în misiune în fiecare zi. Girofarul îl avea pornit, atenţie, pentru că voia să se asigure că este vizibil, astea au fost declaraţiile lui. Şi sigur că, nu în ultimul rând, în momentul în care a produs accidentul respectiv, el spune în continuare că pur şi simplu nu a văzut nimic, nici măcar nu şi-a dat seama (..) nu şi-a dat seama că au fost două victime, ci i-a fost atrasă atenţia”, a mai declarat Adrian Cuculis. 

„Declaratia data de catre politistul ucigas….nu exista. În  două rânduri s-a încercat audierea şi raspunsul este că nu poate raspunde să declare nimic depoarece este încă în stare de şoc.”, a declarat avocatul în urmă cu câteva zile. 

Reamintim că joi, pe o stradă din sectorul 1, a avut loc un teribil accident care a fost surprins de o cameră de supraveghere. Secvenţele sunt sfâşietoare: două fete, de 11 şi 13 ani, se ţineau de mână când au ajuns la trecerea de pietoni. Au văzut maşina în ultima clipă şi au alergat ca să traverseze mai rapid. Însă poliţistul de la volan avea o viteză ameţitoare şi nici gând să încetinească. Le-a izbit în plin. Fetiţa de 11 ani, Raisa, a murit pe loc. Prietena ei se află în stare gravă la spital. Agentul este cercetat pentru ucidere din culpă, iar procurorii l-au plasat sub control judiciar, cu interdicţia de a conduce, după ce au stabilit că nu avea nicio misiune urgentă, deşi circula prin oraş cu peste 80 de kilometri pe oră şi cu semnalele luminoase pornite.

Acesta lucrează în Poliţie din 2017. E poliţist de proximitate la Sectia 5. Nu a făcut o şcoală de specialitate, pentru că a fost angajat din sursă externă, ceea ce înseamnă că a avut o pregătire iniţială de cel mult şase luni înainte de a începe munca. Era singur în maşină în momentul accidentului.

Părinţii Raisei, fetiţa de 11 ani, accidentată mortal pe trecerea de pietoni de o maşină de poliţie, rememorează şi acum, după şapte zile de la eveniment, ultimele momente alături de fiica lor.  Tatăl micuţei le-a mărturisit reporterilor de la Click.ro că se trezeşte noaptea şi se gândeşte ce ar fi fost dacă ar fi mers el cu fetiţa şi colega ei de clasă spre şcoală.

Ce ascunde Poliţia Capitalei în cazul Raisa

Şeful Poliţiei Capitalei este acuzat că, prin refuzul de a spune unde mergea poliţistul care a spulberat joi două fetiţe pe o trecere de pietoni, încearcă să muşamalizeze cumplitul accident. Procurorii care investighează cazul l-au pus pe agentul vinovat de producerea tragediei sub control judiciar şi au comunicat că, în momentul accidentului, acesta nu se afla în „misiune”. De altfel, acest termen nici nu există în Poliţie.

Procurorii care investighează cazul l-au pus pe agentul vinovat de producerea tragediei sub control judiciar şi au comunicat că, în momentul accidentului, acesta nu se afla în „misiune” aşa cum a comunicat Poliţia Capitalei. De altfel, acest termen nici nu există în Poliţie.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite